CIO interzice sportivilor ruşi şi belaruşi să participe la Jocurile Asiatice

Sportivii ruşi şi belaruşi nu vor participa la Jocurile Asiatice care vor avea loc în China la sfârşitul lunii septembrie, a anunţat, duminică, Comitetul Internaţional Olimpic, precizând că proiectul nu este “fezabil”.

“Ideea ca sportivii cu paşapoarte ruseşti şi belaruseşti să participe la Jocurile Asiatice din 2023 a fost analizată, aşa cum s-a afirmat la summitul olimpic din decembrie 2022, dar nu a fost fezabilă din motive tehnice”, a explicat un purtător de cuvânt al CIO.

Cele două ţări au fost excluse de la numeroase evenimente sportive de când Rusia a invadat Ucraina în februarie 2022, deşi, de atunci, sportivilor individuali li s-a permis să concureze în anumite condiţii.

CIO a afirmat la începutul acestui an că ar trebui să studieze posibilitatea ca sportivii din Rusia şi Belarus să concureze la Jocurile Olimpice de la Paris din 2024, dar sub un steag neutru.

În iulie, la o reuniune la Bangkok, Adunarea Generală a Consiliului Olimpic al Asiei (OCA) autoriza un număr maxim de 500 de sportivi din aceste două ţări să concureze în anumite condiţii la Jocurile Asiatice, pentru a le permite să facă baremul de calificare pentru Jocurile Olimpice.

Jocurile Asiatice, programate iniţial pentru 2022, au fost amânate cu un an din cauza regulilor stricte anti-Covidi ale Chinei. Probele vor avea loc între 23 septembrie şi 8 octombrie, la Hangzhou.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

interdictie sportivi rusi jocurile asiatice
redactia

Alte stiri de interes