Ciolacu: Agenţia de rating Fitch a îmbunătăţit perspectiva de ţară a României şi a reconfirmat ratingul. Aceasta este diferenţa dintre actuala coaliţie şi dezastrul făcut de nişte gnomi guralivi de dreapta

Marcel Ciolacu
Marcel Ciolacu

Liderul PSD Marcel Ciolacu a afirmat, după ce Agenţia de rating Fitch a reconfirmat ratingul României şi a revizuit perspectiva de ţară de la negativă la stabilă, că aceasta este diferenţa între actuala coaliţie de guvernare şi dezastrul făcut „nişte gnomi guralivi de dreapta”.

„De la negativ la stabil! Agenţia de rating Fitch a îmbunătăţit perspectiva de ţară a României şi a reconfirmat ratingul. Aceasta este diferenţa dintre actuala coaliţie de guvernare şi dezastrul făcut de nişte gnomi guralivi de dreapta, aflaţi întâmplător în nişte funcţii publice. După 3 ani, am reuşit să stabilizăm lucrurile şi să revenim la o perspectivă stabilă pentru România”, a scris Marcel Ciolacu, sâmbătă pe Facebook.

El a mai spus că acest rating „înseamnă că investitorii se vor uita cu şi mai mare încredere la România, vom continua să ne dezvoltăm într-un ritm mai accelerat şi vom putea creşte mai mult salariile angajaţilor români”.

„Este un semnal bun din partea agenţiilor de rating internaţionale. Dar trebuie să rămânem modeşti şi cumpătaţi şi să continuăm să luăm măsuri pentru oameni şi economie”, a completat Ciolacu. 

Agenţia de rating Fitch a reconfirmat ratingul suveran al României şi a revizuit perspectiva de ţară de la negativă la stabilă, anunţă Ministerul Finanţelor, precizând că decizia este determinată de stabilizarea datoriei publice şi implementarea unor politici menite să asigure o consolidare fiscală graduală, precum şi de stabilitatea politică şi de reducerea riscurilor privind războiul din Ucraina şi o criză energetică. Aceasta este prima modificare în sens pozitiv a perspectivei ratingului României operată de Fitch din aprilie 2020, conform MF.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

ciolacu rating romania
Gloria Pascu
Gloria Pascu este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, acoperind o varietate de domenii, de la politică și justiție, la actualitate, lifestyle, știri externe sau sport, cu o experinta de peste 5 ani, în branșă.

Alte stiri de interes