Ciolacu anunță că legea privind carantinarea și izolarea individuală nu va fi votată în Senat

Marcel Ciolacu, președintele interimar al PSD, a spus că această lege nu va fi votată până când premierul Ludovic Orban și ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, vor veni să lămurească toate aspectele într-o discuție.

”Nu a venit nici un om politic din PNL să susțină această lege. Raed Arafat nu e membru de partid. Pur și simplu el a venit și ne-a prezentat punctul de vedere ca specialist. Legea, cum a fost înaintată de guvern, nu a avut avizul Ministerul Justiției. Ea trebuie să aibă acest aviz. Nu se va vota legea în Senat, până când premierul și ministrul Sănătății nu vor veni să lămurească toate aspectele în discuție. Am vorbit cu colegii mei în CEX. Am o dezamăgire personală față de președintele Iohannis. M-aș fi așteptat să cheme toate partidele din Parlament și să fi avut o discuție aplicată. Această sustragere din spațiul public a președintelui și premierului e nepermisă”, a declarat Marcel Ciolacu.

Comitetul Executiv al PSD, întrunit luni, a decis ca proiectul de lege privind carantinarea şi izolarea să fie votat de social-democraţi în Senat, cu modificări.

La rândul său, social-democratul Robert Cazanciuc a criticat, duminică, proiectul de lege elaborat de Guvern privind carantinarea şi izolarea, care se află în dezbatere la Senat, după ce a fost adoptat cu amendamente de Camera Deputaţilor, susţinând că este un „dezastru” şi, ca urmare, actul normativ va fi votat când va corespunde „nevoii românilor”, după dezbateri cu toţi cei implicaţi în aplicarea lui.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

carantinalegea carantineimarcel ciolacuvor senat legea carantinei
Mihnea Tudor
Mihnea Tudor este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experiență de peste 7 ani în presa, pe domenii diverse, de la politica, externe, eveniment, sport etc.

Alte stiri de interes