Ciolacu anunţă că PSD va avea o propunere de premier. O nouă întâlnire cu PNL şi UDMR, pentru a finaliza programul de guvernare

Marcel Ciolacu, preşedintele PSD, a declarat, marţi, la sediul PSD, că la ora 13.00 va avea loc, la Parlament, o nouă întâlnire a liderilor celor trei partide, PNL, PSD şi UDMR, pentru finalizarea negocierilor pe programul de guvernare, unde mai există discuţii în privinţa execuţiei bugetare şi problema SIIJ, unde specialiştii se vor exprima privind cea mai bună decizie, astfel încât să nu mai avem MCV. Despre discuţiile privind premierul, Ciolacu a arătat că este convins de faptul că partidul va merge la consultări cu o propunere de premier şi a adăugat că nu a fost nicio discuţie, luni seară, pe acest subiect.

Preşedintele PSD a spus că speră ca astăzi să se finalizeze discuţiile pe programul de guvernare.

La ora 13.00 avem o întâlnire la Parlament, cu PNL, UDMr şi minorităţile, continuăm programul de guvernare. Astăzi, sper ca împreună cu ceilalţi să terminăm programul de guvernare”, a spus Ciolacu.

Întrebat dacă la discuţiile de luni seară, de la Guvern, i s-a propus să preia funcţia de premier, Marcel Ciolacu a afirmat că nu a exista această discuţie. 

Despre propunerea cu care PSD va merge la consultările de la Palatul Cotroceni, Ciolacu a spus: ”Vom vedea ce o să rezulte din negocierile politice, după ce terminăm programul de guevrnare vom avea negocierile politice. (..). Momentan, PSD nu a făcut o nominalizare de premier, dar sunt convins că va face. Sunt ferm convins că colegii mei, PSD va merge cu o propunere de prim-ministru”. 

Preşedintele PSD a arătat că, pe programul de guvernare, mai trebuie închis domeniul Finanţelor, proiecţia bugetaraă pe anul viitor. În cazul SIIJ, Ciolacu a spus că s-a ajuns la decizia de a lăsa specialiştii să găsească soluţiile cele mai bune, astfel încât să nu mai avem MCV. 

Optimizarea PNRR

Liderul PSD a vorbit şi despre PNRR, el arătând că s-a decis o optimizare a acestui program. 

”O să optimizăm PNRR. Dacă se va constitui această coaliţie, vom face o deplasare la Bruxelles, pentru a discuta punctual, deja europarlamentarii PSD şi PNL discută cu oficialii europeni privind optimizarea acestui program”, a precizat Ciolacu.

Luni seară, a avut loc o întâlnire a liderilor celor trei partide, PNL, PSD şi UDMR, la Palatul Victoria, în care s-a discutat inclusiv despre premierul cu care alianţa va merge la consultările de la Palatul Cotroceni, variantele fiind fie să se meargă cu preşedinţii partidelor, fie cu o rotaţie a acestora, timp de un an şi jumătate. 

Conducerea PNL se va reuni, astăzi, de la ora 19.00, pentru a dezbate subiectul premierului, în condiţiile în care scenariul unei rotaţii a premierilor partidelor nu a fost validat încă în interiorul partidului. 

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

marcel ciolacunegocieri guvernnume premierpropunere premier
Cristian Saghin
Cristian Saghin este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experienta de peste 30 de ani în presa. De profesie inginer, a prins gustul presei imediat după Revoluție, trecând de la reporter... până la redactor șef... Este editorul general al site-ului stiripescurt.ro

Alte stiri de interes