Parlament, președinție

Ciolacu așteaptă o dezbatere pe buget. ”Sper să nu fie impus în Parlament pe repede înainte”

Marcel Ciolacu, preşedintele PSD, anunţă că miercuri social-democraţii vor face public proiectul paralel de buget naţional pe care l-au construit, el afirmând că speră ca Legea bugetului să fie adoptată în urma unei dezbateri şi că aceasta nu va fi „impusă” în Legislativ. Liderul PSD cere de asemenea Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă să fie adoptat în urma unei dezbateri publice.

„Sper să fie o dezbatere şi nu un buget impus în Parlament pe repede înainte. Ca şi cu Planul de Rezilienţă, mi se pare corect , fiind un plan naţional de relansare, el trebuie dezbătut în Parlamentul României, nu trebuie să fie un instrument al unui guvern şi o părere a unui guvern. Dezbaterea publică şi dezbaterea unor astfel de planuri naţionale trebuie să aibă loc în Parlamentul României”, a declarat Marcel Ciolacu, marţi, într-o conferinţă de presă.

El a reclamat că actualul Guvern are o „abordare greşită” asupra execuţiei bugetare şi că priorităţile Executivului nu coincid cu cele ale românilor şi anunţă că PSD va depune amendamente la bugetul de stat.

„Rămâne o majoritate nu consistentă, una fragilă în Parlament şi sperăm, chiar şi din arcul guvernamental, să ne găsim corespondenţă şi susţinere în propunerile noastre de modificare bugetară. Este o îngrijorare în ceea ce priveşte viitorul României: nu avem investiţii majore, nu avem consum, pur şi simplu în acest moment avem în faţă numai austeritate, tăieri de pensii, de salarii, de venituri şi, nu în ultimul rând, de disponibilizări”, a mai afirmat Ciolacu.

Întrebat unde a identificat PSD bani pentru creşteri de venturi, Ciolacu a răspuns că miercuri va explica propunerea de bugetul a partidului.

„Mâine vom da toate aceste explicaţii. Dar în primul şi în primul rând contează şi cum îţi creezi priorităţile. Pentru noi nu e o prioritate să dăm un miliard de lei la firmele de asigurări. Un simplu exemplu, dar mâine vom da toate aceste explicaţii”, a explicat Ciolacu.

Comenteaza cu profilul facebook

Alte știri de interes

Anca Dragu, răspuns privind nominalizările înlocuitorului Renatei Weber în funcţia de Avocat al Poporului

Mihnea Tudor

Deputații USR PLUS, vot împotriva finanțării schitului românesc de pe muntele Athos

Mihnea Tudor

Camera Deputaţilor a decis constituirea unui stoc de grâu în rezerva de stat

Daniela Arnăutu

Adio pensii speciale pentru parlamentari! Iohannis a promulgat legea care le elimină

Daniela Arnăutu

Proiectul Legii bugetului 2021 este în Parlament, spre dezbatere şi aprobare

Daniela Arnăutu

Florin Cîţu: Mă contestă slugile lui Liviu Dragnea. Ei m-au invitat să vadă cât rezist la înjurăturile lor

Mircea Furdu

Acest site folosește cookies. Nu colectăm date personale. Acceptă »