Ciolacu, despre candidatura lui Orban la prezidenţiale: Nici mie, nici doamnei Gabriela Firea nu ne este frică

Legat de posibila candidatură a lui Ludovic Orban la alegerile prezidenţiale, Marcel Ciolacu a declarat, joi, la Botoșani, că nici lui, nici Gabrielei Firea nu le este frică să fie contracandidaţii liderului PNL.

„Pentru PSD nu e nicio urgenţă. Aşteptăm congresele PNL şi USR-PLUS. Îi urez succes domnului Orban. Întâi să fie reales. Pe urmă mai vedem. Sincer acum, chiar de Ludovic Orban cred că nici mie, nici doamnei Gabriela Firea nu ne este frică să fim contracandidaţii dânsului”, a afirmat Marcel Ciolacu întrebat despre alegerile prezidenţiale, joi la Botoşani.

El a adăugat că statutul PSD va fi modificat la Congresul partidului, astfel încât să existe alegeri preliminare privind candidatul formaţiunii la prezidenţiale. Ciolacu a mai spus că PSD va fi altfel decât alte partide, pentru că şeful formaţiunii nu va mai fi automat şi candidatul la prezidenţiale.

„Noi am venit cu o modificare la statutul PSD pe care o să o facem în cadrul Congresului în care să rupem această paradigmă în care preşedinte de partid era automat şi candidat pentru funcţia de preşedinte al României. Ca să avem nişte alegeri preliminare şi am vorbit asta şi astăzi cu domnii primari toţi primarii, viceprimarii, aleşii locali să participe la aceste alegeri preliminare şi să aleagă pe cine consideră ei că este cel mai bine dintre cei care doresc să participe la această cursă. Cu alte cuvinte să nu mai fie o decizie a unui număr restrâns de membri de partid, această decizie din punctul meu de vedere e cea mai importantă decizie pe care o ia un for al partidului. La noi va fi altfel decât la domnul Orban”, a explicat Marcel Ciolacu.

Ludovic Orban a declarat că ştie că, odată cu candidatura la funcţia de preşedinte al PNL, trebuie să ia foarte în serios şi candidatura la Preşedinţia României. El a precizat că va face analize serioase, pentru ca alegerile să fie câştigate cu cel mai bun candidat.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

candidat prezidentiale candidatura orban ciolacu firea orban contracandidat orban gabriela firea ludovic orban lui ciolacu nu-i e frica marcel ciolacu
Cristian Saghin
Cristian Saghin este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experienta de peste 30 de ani în presa. De profesie inginer, a prins gustul presei imediat după Revoluție, trecând de la reporter... până la redactor șef... Este editorul general al site-ului stiripescurt.ro

Alte stiri de interes