Ciolacu, despre legea prin care Legislativul decide data alegerilor: O să o trecem prin Parlament săptămâna viitoare şi o să vedem ce se întâmplă

Ciolacu, despre legea prin care Legislativul decide data alegerilor
Ciolacu, despre legea prin care Legislativul decide data alegerilor

Marcel Ciolacu, liderul PSD, a declarat că legea prin care Legislativul decide data alegerilor generale şi nu Guvernul va fi trecută, până la urmă, prin Parlament săptămâna viitoare şi pe urmă rămâne de văzut dacă preşedintele Klaus Iohannis o va promulga.

”Noi am trimis legea la promulgat, au atacat-o (PNL la CCR – n.r.). Acum o să o trecem până la urmă prin Parlament săptămâna viitoare şi o să vedem ce se întâmplă. Nu credeţi cumva că Guvernul ar trebui să fie responsabil să stopeze acest trend ascendent al infectărilor, nu să-l multiplice? Noi nu facem niciun efort să-l stopăm. E o problemă dacă începe campania. Săptămâna viitoare nu începe campania, va fi campanie după data de 6 (noiembrie – n.r.), până pe data de 6, legea va fi trimisă la promulgare şi preşedintele să hotărască ce vrea să facă”, a declarat Marcel Ciolacu, înainte de şedinţa Consiliului Politic Naţional al PSD de joi.

Părerea specialiștilor

El a adăugat că şeful statului ar trebui să ţină cont de părerea specialiştilor în ceea ce priveşte oportunitatea organizării alegerilor pe 6 decembrie. Dacă România trece de pragul de 6.000 de infectări pe zi şi apoi va fi campanie electorală, înseamnă că „ceva nu funcţioneză în statul român” sau că preşedintele Iohannis şi PNL au alte priorităţi decât sănătatea românilor, a mai spus Ciolacu.

„Din punctul meu de vedere preşedintele României ar trebui să cântărească foarte bine oportunitatea alegerilor pe 6 decembrie şi să asculte sfatul specialiştilor. Din câte am văzut şi eu şi dumneavoastră, teoria preşedintelui este, indiferent de câţi morţi avem pe zi şi indiferent de câte infectări să ţinem alegeri. Dacă depăşim pragul de 6.000 de infectări azi şi peste o săptămână de campanie electorală, ţinând cont că avem 6.000 de infectări pe zi înseamnă că ceva nu funcţionează în statul român ori preşedintele şi PNL şi actualul Guvern au alte priorităţi decât sănătatea românilor. Părerea mea e să ascultăm ce spun specialiştii”, a concluzionat liderul PSD.

Pe ordinea de a Consiliului Politic Naţional al partidului de joi este excluderea lui Ion Ganea din partid, secretar al Biroului permanent al Senatului care a boicotat alături de PNL şi USR şedinţele conducerii forului legislativ pentru a nu putea fi trimis la comisie şi apoi în plen proiectul de lege prin care Parlamentul decide data alegerilor şi nu Guvernul.

Conducerea Senatului nu a avut cvorum pentru a doua zi consecutiv pentru a aproba trimiterea la Comisia juridică, pentru raport, a proiectului de lege care prevede că Parlamentul stabileşte data alegerilor şi nu Guvernul, iniţiativă trimisă la reexaminare de Klaus Iohannis către Legislativ.

Grupul de Comunicare Strategică a anunţat joi 6.481 de noi cazuri de infectare cu SARS-COV-2, 83 decese şi 868 de persoane internate la Terapie Intensivă. În Bucureşti au fost înregistrate 1.129 de cazuri noi, Timiş – 372, Cluj – 371, Iaşi – 288, Sibiu- 260, Bihor – 260.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

ciolacu data alegerilor data alegerilor
Gloria Pascu
Gloria Pascu este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, acoperind o varietate de domenii, de la politică și justiție, la actualitate, lifestyle, știri externe sau sport, cu o experinta de peste 5 ani, în branșă.

Alte stiri de interes