Ciolacu este optimist în privința OUG de reglementare a preţurilor la energie electrică şi gaze: Va determina o stabilizare a preţurilor

Ciolacu este optimist în privința OUG de reglementare a preţurilor la energie electrică şi gaze: Va determina o stabilizare a preţurilor. Sursa foto: Pixabay
Ciolacu este optimist în privința OUG de reglementare a preţurilor la energie electrică şi gaze: Va determina o stabilizare a preţurilor. Sursa foto: Pixabay

Marcel Ciolacu, liderul PSD, afirmă, vineri, într-o postare pe Facebook, că Ordonanţa de Urgenţă privind reglementarea preţurilor la energie electrică şi gaze va acţiona ca un scut atât pentru români, cât şi pentru firme şi că, din discuţiile cu toţi economiştii, au certitudinea că plafonarea preţurilor la energie şi gaze naturale, care înseamnă peste 50% din creşterea inflaţiei, va determina o stabilizare a preţurilor.

Liderul PSD scrie în postare că, după două luni de eforturi susţinute, ”PSD şi-a atins obiectivul esenţial privind protejarea, timp de un an, a cetăţenilor şi a firmelor româneşti faţă de creşterea facturilor la utilităţi”.

”Ordonanţa de Urgenţă privind reglementarea preţurilor la energie electrică şi gaze va acţiona ca un scut atât pentru români, cât şi pentru firme, care nu vor mai trăi zilnic sub spectrul unor scumpiri dureroase. PSD s-a asigurat că toţi cei care vor specula preţurile vor fi aspru supraimpozitaţi, iar gazele naturale din producţia internă vor fi vândute la preţuri rezonabile pentru români”, spune preşedintele Marcel Ciolacu.

El precizează: ”Din discuţiile cu toţi economiştii, avem certitudinea că plafonarea preţurilor la energie şi gaze naturale, care înseamnă peste 50% din creşterea inflaţiei, va determina o stabilizare a preţurilor, cu efecte pozitive majore asupra puterii de cumpărare a românilor”.

”Rămânem concentraţi pe măsuri care să sprijine companiile româneşti şi să menţină nivelul de trai al populaţiei, deoarece acesta este principalul motiv pentru care am intrat la guvernare!”, mai afirmă Ciolacu.

Premierul Nicolae Ciucă a declarat, vineri, că astăzi, în şedinţa de Guvern, Ordonanţa care prevede plafonarea şi compensarea preţurilor la energie şi gaze, începând cu 1 aprilie, pentru un an de zile, şeful Executivului arătând că celelalte măsuri economice care să vină în ajutorul populaţiei şi a companiilor urmează să fie prezentate tot astăzi, de către ministere, şi ulterior să se ia decizia în coaliţie.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

marcel ciolacuoug preturiplafonare preturipret energie electricapret gaze
Cristian Saghin
Cristian Saghin este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experienta de peste 30 de ani în presa. De profesie inginer, a prins gustul presei imediat după Revoluție, trecând de la reporter... până la redactor șef... Este editorul general al site-ului stiripescurt.ro

Alte stiri de interes