Ciolacu, la bordul Fregatei Regina Maria: ”Am fost impresionat de profesionalismul echipajului”

Premierul Marcel Ciolacu a asistat, joi, la exerciţiul multinaţional “Sea Shield 24” de la bordul Fregatei “Regina Maria”, la final declarându-se impresionat de profesionalismul echipajului, demonstrat în timpul antrenamentelor pe mare.

”Am fost impresionat astăzi de profesionalismul echipajului fregatei ‘Regina Maria’, demonstrat pe timpul antrenamentelor pe mare din cadrul exerciţiului multinaţional ‘Sea Shield 24’! Vă mulţumesc! Sunteţi un exemplu pentru România!”, a scris prim-ministrul, pe Facebook.

Peste 2.200 de militari şi 135 de nave maritime şi fluviale, aeronave şi autovehicule participă, în perioada 8 – 21 aprilie, la antrenamente pe Marea Neagră, în zona costieră, precum şi în Delta Dunării, în cadrul exerciţiului multinaţional “Sea Shield 24”, la care iau parte 12 state: Bulgaria, Franţa, Georgia, Grecia, Italia, Marea Britanie, Republica Moldova, Regatul Ţărilor de Jos, Polonia, Portugalia, Turcia şi Statele Unite ale Americii.

Statul Major al Forţelor Navale a informat că peste 2.200 de militari şi 135 de mijloace tehnice (27 de nave maritime şi fluviale, 17 aeronave şi 91 de autovehicule şi ambarcaţiuni) se vor antrena în Marea Neagră, în zona costieră, pe fluviu şi în Delta Dunării, pentru misiuni de combatere a activităţilor ilegale pe mare şi fluviu, controlul maritim şi fluvial, căutare şi salvare pe mare, acordarea asistenţei unei nave aflate în dificultate şi asigurarea securităţii la nivelul infrastructurii critice.

Exerciţiul multinaţional “Sea Shield 24” este cel mai complex eveniment condus de Forţele Navale Române, prin intermediul Comandamentului Componentei Navale “Viceamiral Ioan Georgescu”, în anul de instrucţie 2024 şi contribuie la promovarea iniţiativelor şi intereselor României în plan regional şi internaţional, precum şi la creşterea nivelului de interoperabilitate dintre forţele participante. Totodată, se urmăreşte optimizarea efortului interinstituţional şi sincronizarea ciclurilor de planificare la nivelul Forţelor Navale, în cooperare cu celelalte categorii de forţe.

Prima ediţie a exerciţiului multinaţional “Sea Shield” a avut loc în anul 2015.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

fregata regina mariamarcel ciolacu
Mihnea Tudor
Mihnea Tudor este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experiență de peste 7 ani în presa, pe domenii diverse, de la politica, externe, eveniment, sport etc.

Alte stiri de interes