Ciolacu, la prezentarea bilanţului la 6 luni de guvernare, despre pachetele sociale: Vreau să fiu cât se poate de clar şi de direct…

Ciolacu, la prezentarea bilanţului la 6 luni de guvernare, despre pachetele sociale: Vreau să fiu cât se poate de clar şi de direct...
Ciolacu, la prezentarea bilanţului la 6 luni de guvernare, despre pachetele sociale: Vreau să fiu cât se poate de clar şi de direct...

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, subliniază, la prezentarea bilanţului realizat la şase luni de la intrarea social-democraţilor la guvernare, că pachetele sociale de sprijin pentru populaţie şi pentru firme se datorează PSD, el reafirmând că partidul nu va renunţa niciodată la „ideile şi valorile sale”, chiar dacă acestea nu coincid cu cele ale partenerilor de guvernare. Ciolacu face apel la sectorul HoReCa să cumpere produse româneşti, amintind celor din acest domeniul sprijinul pe care l-au primit din partea statului.

„Ştim că în această perioadă costul vieţii creşterea preţurilor şi nivelul de trai au fost şi continuă să fie principala problemă. Românii suferă din cauza scumpirii alimentelor combustibilului, energiei şi a inflaţiei ridicate din acest motiv de la intrarea la Guvernare PSD a promovat trei pachete de sprijin. (…) Am reparat ceea ce era urgent şi vreau să fiu cât se poate de clar şi de direct: dacă PSD nu era a guvernare, aceste măsuri nu existau. PSD a conceput şi impus pachetul social. El cuprinde atât majorarea alocaţiilor, pensiilor şi salariilor cât şi un sprijin financiar destinat pensionarilor cu venituri mici, PSD s-a luptat pentru plafonarea preţurilor la energie şi gaze. PSD a construit programe de sprijin financiar pentru companiile româneşti în valoare de 20 de miliarde de lei”, a afirmat ;atrcel Ciolacu în discursul ţinut la prezentarea bilanţului realizat de social-democraţi la şase luni de la intrarea la guvernare alături de PNL şi UDMR.

Liderul PSD spune că statul a luat decizia „să strângă cureaua” şi să păstreze „doar cheltuielile absolut necesare”, respectiv cele pentru investiţii, salarii sau pensii

„Ştiu că românii se confruntă cu mari probleme, de aceea este nevoie ca acest Guvern să facă un efort şi mai mare. În contextul invaziei criminale a Rusiei în Ucraina cred că este esenţial să ne asigurăm hrana pentru noi înşine. (…) Descurajarea speculei trebuie să fie o prioritate. (…) Cumpără româneşte trebuie să fie firul roşu care să ne ghideze acţiunile. Este nevoie de solidaritate de implicare şi de efortul tuturor. Fac apel către sectorul HoReCa, sector sprijinit de stat în timpul pandemiei, să ajute acum statul român şi implicit pe români şi să cumpere cu prioritate produse româneşti”, mai spune Ciolacu.

El adaugă că în perioada următoare trebuie semnate toate contractele pentru autostrada Moldovei, considerând că acesta trebuie să fie „un obiectiv de ţară al României”.

„ŞI vă asigur că-l vom face”; afirmă liderul PSD, despre autostrada Moldovei.

Conform lui Ciolacu, un alt obiectiv de ţară trebuie să fie reducerea decalajelor de dezvoltare dintre zonele României, prin utilizarea de fonduri din PNRR şi din Programul Naţional Anghel Saligny.

„Cred cu tărie că românii trebuie să ştie în fiecare moment care este poziţia PSD în legătură cu anumite probleme. Avem obligaţia de a da explicaţii românilor pentru că ei ne-au trimis m funcţiile pe care le ocupăm acum. PSD îşi va susţine totdeauna ideile şi valorile, chiar şi atunci când acestea pot fi diferite de cele ale partenerilor noştri de coaliţie este normal să avem opinii diferite”, a mai afirmat Marcel Ciolacu.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

6 luni de guvernarebilant guvernaremarcel ciolacupachete sociale
Felix Bradu
Felix Bradu este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experiență de peste 20 de ani în presa, pe domenii diverse, de la politica, externe, eveniment, sport etc.

Alte stiri de interes