Parlament, președinție Recomandate

Ciolacu: Moţiunea de cenzură va avea 22 – 24 de pagini. Avem propunerea de premier

Marcel Ciolacu, preşedintele interimar al PSD, a declarat că moţiunea de cenzură pe care social – democraţii o vor depune luni în Parlament, intitulată ”Guvernul PNL de la pandemie la pandemită generalizată, belşug în buzunarele clientelei PNL, sărăcie în buzunarele românilor”, va avea 22 – 24 de pagini şi deocamdată este semnată de cei 202 parlamentari ai PSD. De asemenea, PSD va avea o propunere de premier cu care se va prezenta la preşedintele Klaus Iohannis, la consultări, după ce moţiunea va trece.

”Prima formă a moţiunii de cenzură cu adevărat, avea 50 de pagini, am ajuns la o formă de 22 – 24 de pagini, în noaptea asta echipa de la partid o să o finalizeze şi mâine, aşa cum am promis, o să o depunem. Se va intitula Guvernul PNL de la pandemie la pandemită generalizată, belşug în buzunarele clientelei PNL, sărăcie în buzunarele românilor”, a declarat Marcel Ciolacu, la Antena 3, duminică seara.

Ciolacu spune că deocamdată cei 202 parlamentari ai PSD au semnat această moţiune, dar că este sigur că şi alte forţe politice o vor susţine.

”În acest moment este semnată de 202 parlamentari, tot grupul social – democrat a semnat moţiunea. Avem discuţii cu toate partidele reprezentate în Parlament. Cred că în acest moment, după ce se va citi textul moţiunii, nu cred că vor exista forţe politice responsabile care să nu voteze această moţiune. Am cumulat tot: haosul din gestionarea pandemiei, lipsa de credibilitate a Guvernului, sfidarea românilor prin tot felul de chermeze şi fraternizări cu interlopii, dezastrul economic, nerespectarea legilor privind alocaţiile, pensiile şi salariile, mai noi salariile profesorilor, ţinerea spitalelor închise, scăderea nivelului de trai. Cred că este un moment zero în care nu mai există gri în Parlament, există alb şi negru. Acest Guvern trebuie să plece îndată”, a declarat Ciolacu, citat de news.ro.

Cine va fi prim-ministru

În ceea ce priveşte o propunere pentru funcţia de prim-ministru, Ciolacu a spus că PSD are deja pregătită o persoană, însă nu i-a dezvăluit numele.

”Vom merge cu o propunere de premier, sper, susţinută de mai multe forţe politice, la preşedintele României, de a desemna un prim ministru. Avem această persoană în acest moment. După ce moţiunea va fi votată, vom merge la preşedinte cu o propunere de prim ministru şi cu un program economic pe termen scurt”, a declarat Ciolacu.

Întrebat dacă nominalizările de premier sunt Sorin Grindeanu sau Vasile Dâncu, Ciolacu a explicat că niciunul dintre cei doi nu va fi propunerea PSD.

”Amândoi colegii ar putea fi buni pentru a fi desemnaţi de către preşedintele României ca prim-ministru, dar în această etapă, niciunul dintre cei doi colegi nu o să fie propunerea PSD”, a declarat Ciolacu.

Potrivit preşedintelui PSD, după depunerea moţiunii de cenzură, vor fi cinci zile până când aceasta va fi citită, iar după trei zile, Biroul Permanent Reunit va stabili data votului.

Alte știri de interes

Ce este Inițiativa Smart Village. Integrarea satului inteligent în dezvoltarea rurală

Furdu Constantin

Orban: Astăzi, PSD ”a băgat România în faliment”. Raport de-a dreptul imbecil

Mihnea Tudor

Conflictul între Guvern și Parlament pe tema moțiunii de cenzură, tranșat de decizia CCR

Mihnea Tudor

Campania electorală faza pe înregistrări: Nicușor Dan, spionat de omul lui Băluță și aruncat pe piață de Dana Budeanu: Mafia din PSD și urmașii lui Dragnea

Mihnea Tudor

A bătut tot ce a prins! Agenți de pază, polițiști și polițiști locali, bătuți de o fată de 22 de ani

Mihnea Tudor

Gabriela Firea şi soţul său s-au fotografiat cu fiii lor într-o sală de clasă, deşi în cele mai multe şcoli nu a fost permis accesul părinţilor

Mihnea Tudor

De marți se deschide M5 Magistrala de metrou Eroilor – Drumul Taberei

Mihnea Tudor

Administrarea de plasmă cu anticorpi reduce mortalitatea Covid cu 57%. Un al doilea aparat de colectare a fost instalat în București

Saghin Cristian

Nelu Tătaru a dezvăluit cel mai important moment din timpul acestei pandemii

Mihnea Tudor

Acest site folosește cookies. Nu colectăm date personale. Acceptă »