Guvern

Ciolacu, prins cu minciuna: Legea carantinei are avizul Ministerului de Justiție

Afirmațiile lui Marcel Ciolacu, șeful PSD și al Camerei Deputaților, sunt false, arată Guvernul, fiind vorba de legea carantinei. Ciolacu a susținut că legea nu are avizul Ministerului Justiției. Guvernul arată că, dimpotrivă, există avizul Ministerului Justiției, iar acesta este chiar favorabil. În acest sens, Guvernul prezintă și documentul cu avizul în cauză.

Marcel Ciolacu a amenințat luni că legea carantinei nu va fi votată în Senat până când premierul și ministrul Sănătății nu vor veni să lămurească toate aspectele discutabile din actul normativ. Liderul PSD a mai spus că proiectul de lege nu are avizul Ministerului Justiției.

Guvernul a răspuns că nici premierul Ludovic Orban și nici ministrii nu au fost chemați în Parlament la dezbateri privind legea care reglementează carantina și izolarea. Guvernul mai spune că atât premierul, cât și miniștrii Sănătății și Justiției, au disponibilitatea de a participa la lucrările Parlamentului ori de câte ori sunt invitați sau solicitați în mod oficial.

Proiectul de lege adoptat de Guvern în ședința din 6 iulie a.c. a fost avizat favorabil de către Ministerul Justiției, observațiile formulate fiind preluate în textul proiectului de act normativ, precizează Executivul.

Potrivit acestuia, proiectul de lege a fost înaintat în aceeași zi Camerei Deputaților, în procedură de urgență, ca primă cameră sesizată, fiind adoptat în plen în data de 9 iulie a.c. fără a fi invocate aspectele menționate astăzi de Marcel Ciolacu.

Comenteaza cu profilul facebook

Alte știri de interes

Dezbaterea publică privind legile justiţiei continuă cu întâlniri şi consultări scrise, în perioada 19 ianuarie – 21 februarie

Mihnea Tudor

O aeronavă Spartan a adus din Qatar sute de mii de seringi și ace necesare campaniei de vaccinare

Mihnea Tudor

Cîțu, prima declarație după vaccinare: „Vreau să avem 10.400.000 de români vaccinați până în septembrie”

Daniela Arnăutu

Cîţu se vaccinează, în direct, sâmbătă, la Spitalul Militar

Daniela Arnăutu

Cătălin Drulă, ministrul Transporturilor, doreşte realizarea a trei proiecte majore în România

Saghin Cristian

Nazare anunță că Guvernul va stabili ținte pentru companiile de stat

Daniela Arnăutu

Acest site folosește cookies. Nu colectăm date personale. Acceptă »