Ciolacu: PSD nu va fi niciodată de acord cu propunerea făcută domnului Arafat de către societatea civilă!

Marcel Ciolacu, preşedintele PSD, a transmis, vineri, că PSD nu va fi niciodată de acord cu propunerea făcută lui Raed Arafat de către ”societatea civilă”, reacţionând, astfel, la informaţia potrivit căreia un grup de lucru creat de Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă (DSU), la care s-a alăturat şi Guvernul României, împreună cu CNA şi mai multe ONG-uri, pregăteşte o platformă informatică, ce va scana presa online, dar şi bloguri şi reţele sociale, pentru a găsi “fake news”, surse de dezinformare şi propagandă în contextul conflictului din Ucraina.

PSD nu va fi niciodată de acord cu propunerea făcută dlui Arafat de către ”societatea civilă”! Cenzura, MinisterulAdevărului, Scânteia nu pot deveni armele democraţiei şi ale statului de drept. Trebuie să luptăm cu dezinformarea, dar fără a suprima sub nicio formă libertatea de exprimare folosind instrumente ale regimurilor totalitare”, a scris liderul PSD pe Facebook.

El a continuat: ”Ca să fie clar, miniştrii PSD nu vor desemna niciun #cenzor pentru propăşirea cultului personalităţii niciunui tovarăş sau vreunui alt ”geniu al Carpaţilor”.

”Fake-news-ul se combate printr-o comunicare corectă şi la timp, nu cu ”experţi” sau ”consultanţi” care să vâneze vrăjitoare”, mai spune Marcel Ciolacu.

Un grup de lucru creat de Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă (DSU), la care s-a alăturat şi Guvernul României, împreună cu CNA şi mai multe ONG-uri, pregăteşte o platformă informatică, ce va scana presa online, dar şi bloguri şi reţele sociale, pentru a găsi “fake news”, surse de dezinformare şi propagandă în contextul conflictului din Ucraina, relatează Profit.ro.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

arafat ciolac fake news marcel ciolacu propunere cenzura
Cristian Saghin
Cristian Saghin este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experienta de peste 30 de ani în presa. De profesie inginer, a prins gustul presei imediat după Revoluție, trecând de la reporter... până la redactor șef... Este editorul general al site-ului stiripescurt.ro

Alte stiri de interes