Politica

Ciolacu trimite ”bezele” către ALDE: vrea șefia PSD cu ”un proiect politic și cu accente liberale”

Ciolacu trimite ”bezele” către ALDE: vrea șefia PSD cu ”un proiect politic și cu accente liberale”
Ciolacu trimite ”bezele” către ALDE: vrea șefia PSD cu ”un proiect politic și cu accente liberale”

Marcel Ciolacu, preşedintele interimar al PSD, a declarat luni că un congres al partidului trebuie organizat cât mai repede, imediat după terminarea stării de alertă şi a spus că va candida pentru funcţia de preşedinte al formaţiunii.

„Marea majoritate a colegilor au susţinut că trebuie organizat un congres, pentru a avea o conducere clar aleasă, care îşi va asuma acest ciclu electoral, atât locale, cât şi parlamentare, fiindcă în politică nu există altfel de joc. Repet, eu fiind pus în această situaţie pentru prima oară, un preşedinte al partidului are un termen atât de scurt până la un ciclu electoral. (…) Consider că trebuie făcut cât mai repede un congres în PSD, imediat după terminarea stării de alertă”, a declarat Marcel Ciolacu, la TVR 1.

Ciolacu trimite ”bezele” către ALDE

Ciolacu a mai precizat că îşi doreşte să candideze cu un proiect care să adune mai multe forţe politice şi chiar să creeze un pol de stânga puternic.

„Un proiect politic coerent, un proiect politic care să adune mai multe forţe politice, de ce nu şi crearea unui pol de stânga puternic în România, cu alţi aliaţi, poate şi cu accente liberale în acest proiect politic, care să stea la baza unui program de guvernare pentru următorii ani, cu care să venim în faţa românilor”, a spus liderul interimar al PSD.

Potrivit acestuia, sunt şanse mari ca la alegerile locale şi parlamentare să existe o alianţă pe zona de stânga, respectiv PSD – Pro România – ALDE şi a menţionat că sunt discuţii în acest sens.

Comenteaza cu profilul facebook

Alte știri de interes

PSD: Guvernul Cîţu trebuie să demisioneze, dacă până la sfârşitul lunii septembrie 2021 nu sunt imunizaţi 10,4 milioane de români

Mihnea Tudor

Gheorghe Falcă, reacție după ce mai mulți lideri PNL i-au cerut demisia lui Ludovic Orban

Mihnea Tudor

Șefa CNA vrea să poată pedepsi un președinte în situaţii cum au fost conferinţele lui Iohannis în care a susţinut PNL în campanie

Saghin Cristian

Preşedintele USR Sulina Mirel Constantin a demisionat din funcţie, după afirmaţiile la adresa lui Ivan Patzaichin

Mihnea Tudor

După Rareș Bogdan și Sighiartău îl vrea plecat pe Orban de la șefia PNL: Am fost puşi de multe ori alături de PSD

Mihnea Tudor

Rareș Bogdan nu-l mai iartă pe Orban: „I s-a umflat capul. Nu cred că trebuie să mai fie președinte al PNL! A eșuat”

Mihnea Tudor

Acest site folosește cookies. Nu colectăm date personale. Acceptă »