Politica

Ciolacu, un nou atac la PNL: România trebuie să se pregătească cu toate forţele pentru a evita o catastrofă medicală

Marcel Ciolacu, liderul PSD, susține că România trebuie să se pregătească cu toate forţele pentru a evita o catastrofă medicală, întărind sistemul medical, secţiile ATI, reorganizând DSP-urile şi procurând echipamentele şi medicamentele necesare:

”România trebuie să se pregătească cu toate forţele pentru a evita o catastrofă medicală! Întărirea sistemului medical, şi în mod special a secţiilor ATI, procurarea medicamentelor esenţiale, reorganizarea DSP-urilor, regândirea protocoalelor de testare, pregătirea şcolii on-line aşa cum trebuie, distribuirea măştilor către persoanele vulnerabile sunt doar câteva dintre cele mai urgente lucruri. Toate forţele politice ar trebui să-şi dea mâna pentru a trece cu bine peste această perioadă. În schimb, Iohannis şi Guvernul PNL refuză orice dialog constructiv şi se pregătesc doar de alegeri. La fel cum au făcut cu anticipatele şi au pierdut. La fel cum au făcut cu localele şi au pierdut. Totul a fost doar pentru alegeri”, a scris, duminică, pe Facebook, Marcel Ciolacu.

Acesta afirmă că PSD nu se teme de votul românilor:

”Le vom demonstra şi acum dacă este nevoie, dar nu asta îi interesează acum pe români! Ci siguranţa şi sănătatea lor, a părinţilor lor, a copiilor şi apropiaţilor! La sfârşitul lui iulie, Parlamentul a votat cu o largă majoritate o lege prin care data alegerilor poate fi stabilită de legislativ, la fel cum s-a întâmplat când s-au amânat alegerile locale. Atunci a fost o decizie bună, acum Iohannis şi PNL au făcut totul pentru a bloca această lege! Au contestat-o la CCR şi au pierdut. Două luni de tergiversări!!! Şi în continuare Iohannis refuză să promulge legea votată de Parlament! Iar până când preşedintele nu va promulga această lege, Parlamentul nu are nicio pârghie legală pentru a evita dezastrul medical spre care ne îndreaptă iresponsabilitatea lui Iohannis şi a Guvernului Său”, a mai scris Ciolacu.

Ciolacu face un apel ”în al 12-lea ceas, către TOATE forţele politice să se preocupe de vieţile oamenilor şi nu de procente”.

”Nu uitaţi esenţialul: în martie, România a intrat în stare de urgenţă pentru a pregăti sistemul sanitar, nu alegerile. Este momentul să ne aşezăm cu toţii la masă şi să găsim cele mai bune soluţii pentru ca România să treacă peste această încercare cu cât mai puţine victime”, a mai scris Ciolacu.

România a înregistrat, sâmbătă, 3.517 noi cazuri de COVID-19, cel mai mare numpşr zilnic de infectări de la debutul pandemiei.

Alte știri de interes

UDMR a depus liste complete de candidaţi pentru parlamentare în 34 de judeţe

Mihnea Tudor

Zuckerman: SUA va refuza să-l sprijine pe Iordache. Corupţia din guvernul anterior nu este acceptată

Mihnea Tudor

Daniel Ghiţă, fostul luptător K1, pe lista PSD la Camera Deputaţilor

Mihnea Tudor

Ciolacu se așteaptă la noi plecări din partid: Drumul pe care am pornit este cel corect

Gloria Pascu

Șerban Nicolae a părăsit PSD: „Este ca și cum la Mondiale în 94, România îl scotea pe Hagi”

Saghin Cristian

Oprișan, indezirabil pentru conducerea PSD. Ciolacu, tranșant

Mihnea Tudor

PMP: Troc ruşinos PSD – USR. Mai întâi Bădălău, acum Iordache, urmează Marcel Ciolacu premier susținut tot de USR

Gloria Pascu

USR atacă la CCR numirile făcute ieri la Consiliul Legislativ

Mihnea Tudor

Orban susține că a fost un blat USR-PSD la numirea lui Iordache, “violatorul justiţiei independente”, la Consiliul Legislativ

Mihnea Tudor

Acest site folosește cookies. Nu colectăm date personale. Acceptă »