Cioloș acuză PSD că ”a lansat și susținut o linie narativă a dictaturii sanitare”. Ciolacu, responsabil de o tragedie națională

Cioloș acuză PSD că ”a lansat și susținut o linie narativă a dictaturii sanitare”. Ciolacu, responsabil de o tragedie națională
Cioloș acuză PSD că ”a lansat și susținut o linie narativă a dictaturii sanitare”. Ciolacu, responsabil de o tragedie națională

Dacian Ciolos, liderul PLUS, denunță faptul că Marcel Ciolacu are poziții fata de criza sanitară în funcție de „date” din sondaje, cu scopul perfid de a câștiga electoral.

”Știu că PSD a lansat și susținut o linie narativă a ‘dictaturii sanitare’ pentru că șefii acestui partid au avut date conform cărora electoratul este sensibil la astfel de mesaje și este obosit după o perioada lungă de restricții și izolare. Însă aș vrea să-l sfătuiesc pe domnul Ciolacu să renunțe rapid la încercările de a capitaliza politic această criză, pentru că altfel va fi responsabil direct și fără scuze de o tragedie națională”.

Dacian Cioloș

Mesajul lui Dacian Cioloș:

”Sunt foarte îngrijorătoare relatările din ultimele zile cu privire la bâlbele și capacitatea scăzută a sistemului sanitar de a gestiona un număr din ce în ce mai mare de cazuri de COVID-19. Am citit și am aflat despre confuzia generală în județele sau orașele cele mai lovite, despre neputință unor DSP-uri de a îndruma corect oamenii cu teste pozitive care sunt în panică, despre numărul mic de medici care le fac față cu greu, în ture lungi și obositoare, pacienților în stare gravă.

Cred că e nevoie din partea Guvernului de o abordare mai decisă, mai concretă și fără jumătăți de măsură, pentru că altfel ne îndreptăm spre tragedii individuale și comunitare care, măcar în ultimul ceas, ar putea fi evitate.

Știu și că PSD a lansat și susținut o linie narativă a ‘dictaturii sanitare’ pentru că șefii acestui partid au avut date conform cărora electoratul este sensibil la astfel de mesaje și este obosit după o perioada lungă de restricții și izolare. Însă, aș vrea să-l sfătuiesc pe domnul Ciolacu să renunțe rapid la încercările de a capitaliza politic această criză, pentru că altfel va fi responsabil direct și fără scuze de o tragedie națională.

Sfat pentru politicieni

Orice politician e ascultat de un număr mai mare sau mai mic de oameni care au încredere în judecată și în deciziile liderilor. Este vremea că politicienii să fie responsabili pentru viață românilor, altfel se vor face vinovați de moartea unor semeni care cred în vorbele lor.

Trebuie să ne gândim să facem, după ce vom trece de criză, un pact național de sănătate publică. Cu o decizie de finanțare a sănătății pe termen lung pe care să o aprobe toate partidele, dar fără amestec politic după ce pactul este semnat. Și cu un ministru al Sănătății independent, cu un mandat mai lung decât al unui Guvern. Altfel nu vom putea face pași înainte și nu vom scapă de manageri de spitale impuși politic, de șefi de DSP fără legătură cu medicină, de spitale subfinanțate și de condiții grele pentru puținii medici care au rămas acasă”, a scris Cioloș pe Facebook.

Iohannis și criza sanitară

Un mesaj similar a fost lansat și de Klaus Iohannis, care a acuzat PSD că a creat intenționat criză sanitară pentru a profită electoral.

”PSD, nemulțumit de reușitele Guvernului PNL, a vrut să creeze o criză sanitară pentru a avea motiv să critice Guvernul. PSD – intenționat – a creat o criză sanitară pentru că la sfârșit să vină și să critice Guvernul pentru măsuri care nu au putut fi luate. Pentru PSD nu contează că mii de români s-au îmbolnăvit, că sute de români au murit, pentru PSD a fost important să creeze o criză că să aibă pentru ce critică Guvernul. Acesta este PSD, această este explicația”, a spus șeful statului, într-o declarație susținută la Palatul Cotroceni.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

ciolos ciolacu avertisment criza sanitara dacian ciolos dictatura sanitara tragedie nationala
Mihnea Tudor
Mihnea Tudor este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experiență de peste 7 ani în presa, pe domenii diverse, de la politica, externe, eveniment, sport etc.

Alte stiri de interes