Cioloş demisionează și nu mai candidează la funcţia de preşedinte

Dacian Cioloş îşi anunţă oficial demisia din funcţia de preşedinte al USR.

“Atâta vreme cât nu am avut în Biroul Naţional susţinere pentru acest plan am considerat firesc şi de bun simţ să îmi prezint demisia (…) Credinţa mea e că USR e în continuare o alternativă politică pe scena politică din România, o alternativă la extremism”, afirmă el.

Cioloş a precizat că preşedinte interimar va fi Cătălin Drulă, dar şi că el nu va mai candida la funcţia de preşedinte al USR, la Congres.

“Mi-am anunţat astăzi colegii că am decis să demisionez din funcţia de preşedinte al USR, după ce Biroul Naţional a respins planul de revitalizare pe care l-am prezentat şi pentru care am cerut aprobare. (…) Atâta vreme cât nu am avut în Biroul Naţional susţinere pentru acest plan am considerat firesc şi de bun simţ să îmi prezint demisia, pentru că sensul pentru care am candidat la preşedinţia partidului a fost să contribui la modernizarea partidului. Credinţa mea e că USR e în continuare o alternativă politică pe scena politică din România, o alternativă la extremism”, a afirmat el.

El a precizat că va rămâne membru al USR.

El i-a îndemnat le membri “să nu plece din partid, să continue să se bată pentru ca acest partid să se modernizeze”. Cioloş consideră că să se modifice statutul e esenţial pentru partid.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

dacian ciolos demisie ciolos presedinte usr
redactia

Alte stiri de interes