Cioloş nu știe dacă va candida la conducerea USR-PLUS, în caz de fuziune

Cioloș a câștigat turul I al alegerilor interne USR-PLUS:"Este o competiţie fără miză personală, este o alegere pentru viitorul partidului nostru"
Cioloș a câștigat turul I al alegerilor interne USR-PLUS:"Este o competiţie fără miză personală, este o alegere pentru viitorul partidului nostru"

Co-preşedintele USR PLUS, Dacian Cioloş, a declarat că nu şi-a pus problema dacă va candida pentru funcţia de preşedinte al USR PLUS, după ce cele două formaţiuni vor fuziona, el explicând că deocamdată are alte priorităţi, printre acestea demararea Plantului Naţional de Redresare şi Rezilienţă şi reforma în administraţia publică. 

Un congres al USR PLUS ar putea avea loc în vară – toamnă.

”Deocamdată îmi asum preşedinţia USR PLUS, sunt co-preşedinte. Până la congres mai este, eu văd că sunt tot felul de subiecte de dezbatere. Vă spun sincer, prioritatea mea acum este să dăm drumul cât mai repede la PNRR, să ne asigurăm că el este structurat bine pe nevoile României şi că ne convingem şi partenerii europenei că e încadrat bine şi în obiectivele prioritare europene pe care tocmai le-am stabilit şi le-am votat în Parlamentul European zilele trecute. Prioritatea mea este să văd că dăm drumul la reforma administraţiei publice şi că începem depolitizarea şi că clarificăm care e nivelul de asuare de numiri politice şi care e nivelul de la care facem numiri prin concurs şi nu oameni foşti ai PSD-ului şi ai PNL-ului şi ai mai ştiu eu cui, ci să deschidem porţile pentru toţi cei competenţi şi care vor să intre în serviciul public şi să ştie că au acolo un mandat şi o perspectivă clară. Astea sunt priorităţile mele în acest partid”, a declarat Dacian Cioloş, duminică, la Prima TV, potrivit news.ro.

Întrebat dacă va candida la viitorul congres, Cioloş a declarat că nu şi-a pus problema, dar şi că mai întâi trebuie să fuzioneze cele două formaţiuni politice, USR şi PLUS.

”Nu ştiu (dacă voi candida – n.r.), nu mi-am pus problema. După ce vom avea decizia în Justiţie a fuziunii, după aceea, vom stabili într-un termen rezonabil, de câteva luni de zile, când vom putea organiza congresul, pentru că după ce se consfinţeşte fuziunea în Justiţie, vom pregăti într-o primă fază alegerile în filialele nou constituite, în urma fuziunii. Vom începe discuţiile în partid şi pe statut, apoi vom stabili congresul şi vom vedea în ce moment vom alege preşedintele partidului. Pentru că preşedintele USR PLUS, conform statutului acum, şi aşa sper să rămână şi după aceea, e ales prin referendum de către toţi membrii partidului, nu de către congres. Preşedintele partidului poate să fie ales independent de data la care e congresul. Vom vedea care e momentul cel mai oportun. Probabil în vară-toamnă”, a declarat Cioloş.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

candidaturaciolosdacian ciolosfuziune. usr plussefia usr plus
Daniela Arnautu

Alte stiri de interes