Circulaţia pe A1, zona afectată de fenomenul de freezing rain, a fost deschisă

Autostrada Soarelui A1 iarna
Autostrada Soarelui A1 iarna

Circulaţia pe A1, zona afectată de fenomenul de freezing rain, a fost deschisă luni dimineaţă, anunţă Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR).

”În această dimineaţă, începând cu ora 03:00, după încetarea ploii îngheţate, drumarii au intervenit si au făcut posibilă circulaţia pe ambele sensuri ale A1 de la intrarea pe DN7 (Sibiu-Vâlcea) şi până la Km 237 (nod rutier Mohu). Menţionăm că fenomenul de ploaie îngheţată este semnalat şi în această dimineaţă în judeţul Sibiu până la ora 10:00!”, transmite CNAIR, precizând că ”ploaia îngheţată este un fenomen foarte greu de combătut pentru că materialele antiderapante sunt imediat acoperite de gheaţă”.

Reprezentanţii CNAIR solicită şoferilor să reducă viteza dacă trec prin zone cu ploaie iar pe autostrăzi să respecte recomandările afişate pe panourile de avertizare – reducerea vitezei la 60 km/h şi păstrarea unei distanţe mai mari faţă de autovehiculele din faţă.

”Acţionăm în permanenţă acolo unde situaţia o impune. Facem apel la conducătorii auto să circule prudent, să adapteze viteza la condiţiile din trafic, să plece la drum doar dacă au autovehiculele echipate corespunzător pentru condiţii de iarnă şi să se informeze în prealabil cu privire la condiţiile de trafic din zonele tranzitate”, subliniază compania.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

circulatie pe a1 sosea inghetata trafic autostrada soarelui
Felix Bradu
Felix Bradu este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experiență de peste 20 de ani în presa, pe domenii diverse, de la politica, externe, eveniment, sport etc.

Alte stiri de interes