Cîțu acuză conflict juridic între Guvern și Parlament și anunță că Executivul va sesiza CCR

Cîțu acuză conflict juridic între Guvern și Parlament și anunță că Executivul va sesiza CCR
Cîțu acuză conflict juridic între Guvern și Parlament și anunță că Executivul va sesiza CCR

Premierul Florin Cîţu a anunţat că Guvernul va sesiza Curtea Constituţională pentru conflict juridic între Guvern şi Parlamentul României, menţionând că există dubii legate de modul în care au fost depuse a doua oară semnăturile pentru moţiunea de cenzură USR PLUS – AUR.

“Nu ne opunem procedurii parlamentare şi dreptului constituţional ca un partid parlamentar care are semnături legale să depună moţiune de cenzură. Ceea ce noi vrem este să ne asigurăm (…) că toate procedurile sunt respectate din punct de vedere al legalităţii”, a afirmat el.

“Vă anunţ că Guvernul va sesiza Curtea Constituţională pentru conflic juridic între Guvern şi Parlamentul României. Există dubii şi în modul în care au fost depuse aceste semnături a doua oară (…)”, a declarat, miercuri, Florin Cîţu.

El a spus că va fi sesizată CCR să se pronunţe dacă Parlamentul respectă Constituţia.

“Decizia de astăzi se referă la legalitate. Nu ne opunem procedurii parlamentare şi dreptului constituţional ca un partid parlamentar care are semnături legale să depună moţiune de cenzură. Ceea ce noi vrem este să ne asigurăm şi ăsta era rolul Parlamentului să se asigure că toate procedurile sunt respectate din punct de vedere al legalităţii. Noi ce am văzut şi informaţiile pe care le-am primit şi acele tipuri de semnături mai multe, pe unele chiar scrie că le-am redepus pentru că au fost în fotocopie, să admiţi că ai depus nelegal nişte semnături din punctul meu de vedere este inadmisibil. Am sesizat Curtea Constituţională, singura care poate să ne spună dacă a fost respectată Constituţia de Parlamentul României. Nici eu, nici altcineva nu poate să vă spună. Avem opinii, păreri, dar opinia Curţii Constituţionale este singura”, a afirmat Cîţu. 

Potrivit premierului, în cazul în care CCR va stabili că moţiunea a fost depusă legal, procedurile vor merge mai departe. 

“La toate moţiunile parlamentarii PNL au participat, dar nu votează, este o cutumă pe care am avut-o de fiecare dată. Şi aici după ce se îndeplinesc condiţiile de legalitate vom lua o decizie ce vom face. Dar trebuie să ne asigurăm întâi că totul este legal. Imaginaţi-vă ce s-ar întâmpla, ar fi o premieră în România în ultimii 30 de ani, să participăm la această mascaradă, mergem mai departe şi e o decizie a Curţii care spune că totul a fost ilegal. Ce facem atunci? Trebuie să avem o decizie a Curţii Constituţionale. Azi cred că e depusă. Dacă Curtea ne spune că a fost legal depusă procedurile curg şi mergem mai departe”, a susţinut el.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

cinflict juridic conflict guvern si parlament florin citu guvern premier florin citu sesizeaza ccr
Daniela Arnautu

Alte stiri de interes