Cîțu anunță că pentru Congresul PNL, la care vor participa 5000 de delegați, va cere punctul de vedere al CNSU

Cîțu anunță că pentru Congresul PNL, la care vor participa 5000 de delegați, va cere punctul de vedere al CNSU
Cîțu anunță că pentru Congresul PNL, la care vor participa 5000 de delegați, va cere punctul de vedere al CNSU

Premierul Florin Cîţu a afirmat, sâmbătă, înainte de şedinţa Biroului Politic Naţional (BPN) al Partidului Naţional Liberal, că, pe lângă modificările la statutul formaţiunii, în BPN se va discuta şi convocarea Consiliului Naţional în data de 26 septembrie, a doua zi după Congresul în care va fi ales preşedintele PNL.

În 26 septembrie ar urma să fie votată conducerea Biroului Executiv. El a precizat şi că locul de desfăşurare a Congresului este Romexpo, cu 5.000 şi că va fi solicitat punctul de vedere al Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă.

„Modificările la statut sunt modificări cu care am fost de acord toţi, în BPN-ul precedent toţi membrii BPN-ului, deci unanimă a fost decizia. Ele vor fi votate astăzi în Consiliul Naţional. Este vorba despre împărţirea, din punctul meu de vedere, a atribuţiilor pentru vicepreşedinţi mult mai bine, vrem să fie un partid care să funcţioneze mai eficient după 25 septembrie şi atunci erau câteva domenii care erau comasate şi nu aveau nici legătură unul cu altul”, a declarat, sâmbătă, Florin Cîţu.

Conform lui Cîţu, în data de 26 septembrie va fi convocat un nou Consiliu Naţional al PNL în care să fie votate conducerea Biroului Executiv.Întrebat dacă din conducerea partidului vor face parte şi foştii preşedinţi ai PNL, Florin Cîţu a răspuns că a cerut în mod expres în şedinţa precedentă a BPN ca foştii preşedinţi ai partidului, chiar şi cei care au deţinut funcţia interimar, să facă parte din BEx şi să aibă drept de vot. 

„Dar trebuie să fie membri PNL, să nu fi plecat din Partidul Naţional Liberal”, a adăugat Cîţu. El a precizat că aceste modificări nu afectează desfăşurarea Congresului ci vor îmbunătăţi activitatea PNL după Congresul din 25 septembrie. 

Primul ministru a confirmat că Congresul PNL va avea loc la Romexpo, cu participarea a 5000 de persoane. „Organizatorii Congresului vor cere opinia celor de la CNSU, vom vedea care este opinia lor pentru astfel de activităţi, dar eu vă spun că va fi cu cinci mii de oameni. Nu luăm în calcul altă variantă în acest moment”, a mai spus premierul.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

5000 delegaticitucnsucongres pnl
Daniela Arnautu

Alte stiri de interes