Cîțu anunță că va prelua interimatul Finanțelor și spune că din pricina unor proiecte întârziate a fost remaniat Nazare

Oamenii lui Cîțu au convocat BPN al PNL pentru a modifica statutul, înainte de alegeri
Oamenii lui Cîțu au convocat BPN al PNL pentru a modifica statutul, înainte de alegeri

Premierul Florin Cîțu a declarat, joi, la finalul ședinței de Guvern, referindu-se la demiterea ministrului Finanțelor, Alexandru Nazare,: „Sunt anumite proiecte care sunt întârziate și de aici decizia mea”.

Când a vorbit despre propiecte întârziate, Cîțu a făcut referire la prioritățile asumate atunci când el a venit la guvernare alături de acutualii miniștri: reforma marilor sisteme de servicii și cheltuieli publice, creșterea veniturilor publice și absorbția fondurilor europene.

„Sunt proiecte care au impact pe viitor, proiecte care îmbunătățesc atragerea fondurilor europene pentru următorii ani. Acestea au impact pe viitor și trebuie grăbite acum”, a declarat Cîțu.

Susține că remanierea a fost anunțată în Coaliție

De asemenea, premierul Florin Cîțu spune că decizia remanierii lui Nazare nu a fost votată în coaliție, însă că i-a anunțat pe șefii coaliției, care nu au avut de comentat.

“Ieri, ședința coaliției era în timpul zilei. E mai complicat să îmi schimb programul să particip. (…) Aș prefera ca aceste ședințe să se țină după ora 17 să pot participa și ei. În ceea ce privește discuțiile mele cu liderii coaliției, i-am informat de decizia mea de a cere demisia și niciunul nu a spus că nu este oportun. Este decizia și atributul premierului, au fost informații liderii coaliției și niciunul nu s-a opus”, a declarat Florin Cîțu.

Premierul spune că preia Finanțele pentru a îndrepta greșeli

Premierul Florin Cîțu va prelua interimatul la Ministerul Finanțelor și a spus că s-au comis o serie de greșeli pe care dorește să le îndrepte.

”Eu voi prelua interimatul, până la desemnarea unui nou ministru (…) În acest moment nu avem nicio propunere de ministru al Finanțelor. Am preluat interimatul pentru că sunt mai multe proiecte întârziate și, de asemenea, vom îndrepta o serie de greșeli”, a spus Florin Cîțu.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

alexandru nazare citu interimar finante florin citu premier florin citu remaniere anuntata Coalitie remaniere nazare
Daniela Arnautu

Alte stiri de interes