Cîțu avertizează că pandemia nu a dispărut iar țintele de vaccinare trebuie atinse

Cîțu avertizează că pandemia nu a dispărut iar țintele de vaccinare trebuie atinse
Cîțu avertizează că pandemia nu a dispărut iar țintele de vaccinare trebuie atinse

Premierul Florin Cîţu a afirmat, joi seară, că ţintele de vaccinare anunţate de preşedintele Klaus Iohannis trebuie atinse pentru a reveni la normalitate. ”Putem să discutăm şi de o frână de mână, dacă campania de vaccinare nu funcţionează”, a afirmat premierul.

Premierul Florin Cîţu a fost întrebat, joi seară, la Digi 24, ce se întâmplă cu calendarul revenirii la normalitate, dacă ţintele de vaccinare nu vor fi atinse şi a răspuns: ”Ele trebuiesc atinse (…) Putem să discutăm şi de o frână de mână, dacă campania de vaccinare nu funcţionează”.

Premierul a precizat că ”avem aceste decizii astăzi, dacă oamenii s-au vaccinat”.

”Dacă vrem să menţimen acest calendar de revenire la normalitate a unei economii după pandemie, trebuie să ne vaccinăm. Cu cât ne vaccinăm mai repede, cu atât revenim mai repede la normalitate”, a mai declarat premierul.

Florin Cîţu apreciază că, dacă se opreşte vaccinarea, ne întoarcem.

”Nu putem să trecem de pandemie, decât  dacă ne vaccinăm. Faptul că a scăzut rata de pozitivare se datorează în mare parte  campaniei de vaccinare de succes. Ceea ce am făcut astăzi e o decizie importantă, la care oamenii se aşteptau, este o consecinţă a faptului că ne-am vaccinat şi românii au înţeles să se vaccineze, dar mai avem paşi. Astăzi am prezentat un plan 15 mai, 1 iunie, 1 august”, a mai afirmat premierul. 

Acesta a afirmat, însă că ”pandemia nu a dispărut”. 

”Ceea ce am făcut acum este un pas  spre revenirea la normalitate pentru că am avut o campanie de vaccinare de succes şi avem indicatori care ne arată că suntem într-o perioadă bună, dar vom evalua permanent ce se întâmplă cu aceşti indicatori”, a mai declarat Ciţu. 

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat, joi seară, care sunt ţintele de vaccinare pentru renunţarea la măsurile restrictive. 

”Ne propunem ca la 1 iunie să avem 5 milioane de persoane vaccinate, la 1 iulie 6 milioane, la 1 august 7 milioane de persoane vaccinate”, a anunţat Iohannis.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

pandemia nu a disparutpremierul florin citutinte vaccinare trebuie atinse
Daniela Arnautu

Alte stiri de interes