Cîțu, despre agitația creată în jurul vaccinului AstraZeneca: “Acțiunile împotriva măsurilor sanitare sunt similare cu cele ale unor teroriști”

Cîțu, despre agitația creată în jurul vaccinului AstraZeneca: “Acțiunile împotriva măsurilor sanitare impuse de Guvern sunt similare cu acțiunea unor teroriști”
Cîțu, despre agitația creată în jurul vaccinului AstraZeneca: “Acțiunile împotriva măsurilor sanitare impuse de Guvern sunt similare cu acțiunea unor teroriști”

Premierul Florin Cîțu a susținut o conferință, vineri dimineață, pe tema vaccinului de la AstraZeneca, care ar fi dus la reacții adverse grave.

Premierul s-a arătat revoltat de acțiunile de dezinformare care instigă la nerespectarea măsurilor sanitare și le-a catalogat drept teroriste.

El a mai precizat că vaccinara împotriva COVID-19 trebuie să continue în România, sub strictă supraveghere. 

“Sunt câteva lucruri care trebuie clarificate. Trebuie să fim foarte atenți cu informațiile din spațiul public. În primul rand, Agenția Europeană a Medicamentului, cea care a făcut recomandarea Comisiei Europene pentru a autoriza toate tipurile de vaccin din România, menține aceiași opinie: Campania de vaccinarea trebuie să continue cu toate tipurile de vaccin și cu monitorizarea eventualelor efecte averse, nu s-a schimbat nimic.

În ceea ce privește tipul de vaccin care a fost ieri în discuție în spațiul public, Agenția Europeană spune ca nu exista indici care să fac încă o legătură intre cele câteva cazuri și vaccin. De aceea campania de vaccinare trebuie să continue, bineînțeles cu monitorizarea efectelor adverse. La nivel european sunt deja 5 milioane de persoane vaccinate cu acest timp de vaccin, iar Marea Britanie își vaccinează toată populația. Ar fi greu de crezut ca un guvern ar fi asa de iresponsabil.

Trebuie sa avem încredere în experți. În România, de un an de zile exista o campanie împotriva acțiunilor pe care le ia Guvernul împotriva pandemiei. Exista o campanie împotriva portului măștilor în spațiul public, măsurilor de distanțare sau vaccinarii. Aceste acțiuni sunt similare cu acțiunea unor teroriști. A zadarnici acțiunea Guvernului care are ca obiectiv îmbunătățirea sănătății românilor, este o acțiune care încearcă sa submineze autoritate statului. Decizia de suspendare a lotului care a rămas din vaccinurile AstraZeneca nu a fost luată de mine, ci de specialiștii și aștept fundamentarea științifică a deciziei.”, a declarat Cîțu.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

actiune teroristaastrazenecacitudezinformare vaccinarepremierpremier florin citu
Daniela Arnautu

Alte stiri de interes