Cîţu, despre majorarea cu 40% a pensiilor susţinută de PSD: De unde atâta tupeu şi atâta cinism?”

Ministrul Finanţelor Florin Cîţu a declarat marţi, la RFI, referitor la majorarea cu 40% a pensiilor susţinută de PSD, că Guvernul nu va permite o creştere a cheltuielilor bugetare anul acesta, acuzând PSD că a încercat să arunce România în aer ani de zile. ”De unde atâta tupeu şi atâta cinism?”, se întreabă el.

”Nu vom permite anul acesta o creştere a cheltuielilor bugetare”, declară la RFI ministrul de Finanţe, Florin Cîţu, citat de news.ro.

El precizează că dacă PSD şi aliaţii săi din Parlament decid marţi majorarea pensiilor cu 40%, PNL se va adresa CCR, care ”este imparţială şi va folosi Constituţia în a judeca”.

Florin Cîţu se întreabă în contextul eventualei majorări a pensiilor cu 40% dorită de PSD ”De unde atâta tupeu şi atâta cinism?”.

”Au încercat să arunce România în aer ani de zile, i-am oprit şi văd că tot nu se potolesc (…). Încă aştept instituţiile statului să analizeze şi să-i ancheteze pentru subminarea economiei naţionale pe cei care au lăsat economia fără stocuri, înaintea unei crize de sănătate. Şi bineînţeles, poate o să ne uităm şi la aceste acţiuni, ceea ce fac astăzi în Parlament este vădit împotriva României (…). Sunt indignat de ceea ce fac. Toată lumea se uită la noi, avem investitori, avem Comisia Europeană, agenţiile de rating, toată lumea se uită la noi, ne-au avertizat că mergem într-o direcţie greşită şi aceşti oameni vin şi fac acest lucru”, afirmă ministrul Finanţelor.

Plenul reunit al Camerei Deputaţilor şi Senatului va avea loc marţi, de la ora 13.00, iar pe ordinea de zi vor fi la vot proiectele de lege care aprobă rectificarea bugetară pentru acest an. Comisiile reunite pentru buget au adoptat, săptămâna trecută, raport de admitere cu amendamente la iniţiativele legislative. Amendamentul PSD prin care este abrogată majorarea punctului de pensie cu 14% şi rămâne forma în vigoare de creştere a acestuia cu 40% a fost adoptat de comisii. Punctul de pensie era planificat să fie crescut, de la 1 septembrie la 1.442 lei, însă amendamentul PSD prevede că valoarea punctului de pensie va fi menţinută, cum e în prezent prevăzut de lege, la 1.775 lei. Ludovic Orban a precizat că vor avea loc negocieri în Legislativ, astfel încât rectificarea bugetară să fie retrimisă la comisii. În caz contrar, Guvernul va ataca la CCR proiectele de lege, a adăugat premierul.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

buget in aerflorin citumajorare pensiirectificare bugetara
Mihnea Tudor
Mihnea Tudor este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experiență de peste 7 ani în presa, pe domenii diverse, de la politica, externe, eveniment, sport etc.

Alte stiri de interes