Cîţu, dezamăgit de parlamentarii USR PLUS: Credeam că e un partid care nu susţine violenţa. Invitație pentru pluseriști

Premierul Florin Cîţu a declarat, vineri, la Iaşi, că a crezut că stă la masă cu un partid european, referindu-se la USR PLUS, dar s-a înşelat, motivând că Dan Barna ar fi trebuit să intervină cu o zi în urmă în Parlament şi să nu asiste pasiv cum un liberal a fost bruscat în sala de plen.

“L-am văzut ieri (joi – n.r.) în Parlament pe liderul USR PLUS stând pasiv şi uitându-se cum acei parlamentari fără mască bruscau un coleg de-al meu şi nu spunea nimic. Astfel de atitudini nu pot fi tolerate. Dan Barna avea posibilitatea în Parlament să pună stop acestor evenimente. Eu credeam că suntem la masă cu un partid pro-european, un partid care nu susţine violenţa de niciun fel în Parlamentul României. Din păcate, se pare că m-am înşelat“, a declarat Florin Cîţu.

Apel către membrii USR PLUS

El a precizat că este sigur că printre membrii şi votanţii USR PLUS sunt oameni cu viziuni democratice, care sunt dezamăgiţi de alianţa cu AUR.

“Eu sunt sigur că între membrii USR şi votanţii USR sunt oameni care gândesc şi simt ca noi, au viziuni pro-democraţie şi care nu cred că prin violenţă îţi impui punctul de vedere. Sunt sigur că acei oameni sunt dezamăgiţi că liderii lor Dacian Cioloş şi Dan Barna au decis să facă o alianţă cu AUR în Parlamentul României. Nu poate nimeni să nege că ieri acţiunile celor de la AUR nu au fost susţinute de conducerea USR. Fac apel la oamenii din USR care încă simt pro-european şi vor democraţie în România să se dezică de acţiunile liderilor lor“, a afirmat premierul Florin Cîţu.

Premierul a adăugat că i-a “salvat” pe cei din USR PLUS de ridicol, după ce a acceptat demisiile miniştrilor acestui partid din guvern.

“Noi nu facem alianţă cu PSD, dar văd că USR are o alianţă pe faţă cu AUR şi încearcă să obţină o alianţă cu PSD pentru a da jos guvernul din care au făcut parte. Vă daţi seama ridicolul de ieri? Dacă nu le acceptam demisiile, îşi citeau o moţiune împotriva propriilor acţiuni. I-am salvat de acest ridicol, le-am acceptat demisiile“, a adăugat premierul Florin Cîţu.

Şedinţa celor două camere ale Parlamentului pentru citirea moţiunii de cenzură depusă de USR PLUS şi AUR a început cu scandal. Vicepreşedintele Camerei Deputaţilor Florin Roman (PNL), căruia preşedintele Camerei Ludovic Orban i-a delegat atribuţiile, nu a fost lăsat să conducă şedinţa, fiind determinat să plece de la tribună de parlamentarii AUR. Şedinţa de plen a fost condusă de preşedintele Senatului, Anca Dragu. A fost anunţată prezenţa a 269 de parlamentari. Propunerea lui Ionuţ Moşteanu (USR PLUS) de a include pe ordinea de zi calendarul moţiunii nu a trecut. George Simion (AUR) a cerut convocarea unei şedinţe comune pentru dezbaterea şi votul moţiunii marţi, de la ora 16.00.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

apel catre usr plus citu dezamagit florin citu violenta parlament
Mihnea Tudor
Mihnea Tudor este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experiență de peste 7 ani în presa, pe domenii diverse, de la politica, externe, eveniment, sport etc.

Alte stiri de interes