Cîțu, foc și pară că a găsit 2 miliarde de lei nefolosite: “Execuția bugetară nu este satisfăcătoare”

Cîțu, foc și pară că a găsit 2 miliarde de lei nefolosite: "Execuția bugetară nu este satisfăcătoare"
Cîțu, foc și pară că a găsit 2 miliarde de lei nefolosite: "Execuția bugetară nu este satisfăcătoare"

Premierul Florin Cîţu a afirmat, marţi, că ”execuţia bugetară nu este satisfăcătoare”, întrucât a găsit 2 miliarde de lei nefolosite, deşi au fost alocate pentru primul semestru, dar şi 86 de miliarde de lei credite de angajament nefolosite. Premierul a mai spus că abia după ce va analiza aceste date va face rectificarea bugetară.

Florin Cîţu a fost întrebat, marţi, despre declaraţia lui Alexandru Nazare care reclamă un deficit de 13 miliarde de lei: ”Eu nu stau să comentez declaraţiile fostului ministru. Pe de o parte spunea că situaţia era foarte bună şi nu trebuia demis, pe de altă spune că deficitul este mare. Trebuie prima dată singur să-şi dea seama care este situaţia şi apoi mai discutăm”.

Întrebat despre rectificarea bugetară, Cîţu a afirmat: ”Avem calendarul pentru rectificarea bugetară. Avem o situaţie pe fiecare minister, vedem unde sunt lucrurile. V-am spus că sunt 12 miliarde de lei care nu au fost cheltuiţi, deşi erau alocaţi pe primul semestru. De aici trebuie să începem, să vedem unde sunt aceşti bani”.

De asemenea, premierul a mai spus că a găsit 86 de miliarde de lei credite de angajament nefolosite în primul semestru.

”Este clar că execuţia bugetară nu e satisfăcătoare din punctul meu de vedere. Vreau întâi să mă uit la detalii şi apoi discutăm”, a mai declarat Cîţu.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

2 miliarde lei nefolosite executie bugetara nesatisfacatoare florin citu premier florin citu
Daniela Arnautu

Alte stiri de interes