Vlad Voiculescu DEMIS de la Ministerul Sănătății. Barna, ministru interimar. Cîțu a demis-o și pe Andreea Moldovan

Vlad Voiculescu a fost demis de premierul Florin Cîțu
Vlad Voiculescu a fost demis de premierul Florin Cîțu

Vlad Voiculescu și Andreea Moldovan au fost demiși de la conducerea Sănătății. Premierul Florin Cîțu a anunțat printr-un comunicat oficial că a trimis președintelui Iohannis documentele de revocare din funcție a lui Vlad Voiculescu și demiterea Andreei Moldovan. Dan Barna va fi ministru interimar al Sănătății.

Demiterea celor doi vine după ce Ministerul Sănătății a publicat în Monitorul Oficial un ordin care schimbă regulile de carantinare, fără ca premierul Cîțu să știe.

Comunicatul oficial al Guvernului:

“Astăzi, 14 aprilie, i-am înaintat domnului Președinte Klaus Iohannis documentele de revocare din funcția de ministru al Sănătății a domnului Vlad Voiculescu. Interimatul funcției va fi asigurat de către domnul Dan Barna, până la numirea unui nou ministru la conducerea ministerului Sănătății. Totodată, am decis demiterea din funcția de secretar de stat la ministerul Sănătății a doamnei Andreea Moldovan, iar decizia va fi publicată în Monitorul Oficial în cursul zilei de astăzi.”

Surse politice afirmă că, înainte de a trimite actele pentru revocarea lui Voiculescu, premierul Florin Cîţu a avut o discuţie cu preşedintele Klaus Iohannis, care a şi-a dat acordul. Documentele au ajuns deja la Palatul Cotroceni.

Decizia vine după ce Ministerul Sănătăţii a promovat un ordin care include noi criterii pentru plasarea localităţilor în carantină, ordinul fiind semnat de către Andreea Moldovan.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

andreea moldovan andreea moldovan demisa barna citu dan barna revocat vlad vociculescu demis vlad voiculescu voiculescu voiculescu demis
Daniela Arnautu

Alte stiri de interes