Cîțu iese la atac: “Vlad Voiculescu a făcut comandă pentru un vaccin care încă nu a fost aprobat”

Cîțu iese la atac: "Vlad Voiculescu a făcut comandă pentru un vaccin care încă nu a fost aprobat"
Cîțu iese la atac: "Vlad Voiculescu a făcut comandă pentru un vaccin care încă nu a fost aprobat"

Premierul Florin Cîțu a declarat, miercuri, la Guvern, că negocierile pentru achiziția de vaccinuri anti-coronavirus au fost purtate de Comisia Europeană cu producătorii în numele tuturor statelor membre, în condițiile în care a fost dechisă o anchetă a DNA privind achizițiile de vaccinuri.

Premierul a explicat că s-a ajuns la un acord între Comisia European și producătorii de vaccinuri pentru livrarea a 4,4 miliarde de doze până în 2023, adică de zece ori mai multe doze decât populația UE. Mai departe, toate țările primesc din aceste vaccinuri o cotă parte direct proporțională cu populația respectivei țări. „România poate accesa 4,3%” din totalul vaccinurilor, a adăugat Cîțu.

n acest context, el a acuzat că foști miniștri ai Sănătății „vin cu dezinformări” în spațiul public, cu referire la foștii miniștri USR Vlad Voiculescu și Ioana Mihăilă care au spus că România a cumpărat exagerat de multe vaccinuri pentru că așa a vrut Cîțu.

„Pentru a face o comanda, cel care semneaza in numele Romaniei este ministrul Sanatatii. Daca ministrul avea o problema cu numarul de doze, ar fi spus ceva”, a zis Cîțu. El a adăugat că Vlad Voiculescu a semnat pentru un număr de peste 28 de milioane de doze de vaccin. „Deci daca erau prea multe putea sa spuna”, a zis premierul.

Cîțu a adăugat că Voiculescu ar trebui să fie întrebat și de ce „a făcut comandă pentru un vaccin care încă nu a fost aprobat, 9 milioane de doze”.

Premierul a adăugat că este bine că a existat negocierea realizată de Comisia Europeană în numele statelor membre, pentru că era riscul ca unele țări să nu ajungă la vaccin.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

ataccomanda vaccin neaprobatcovidvlad voiculescu
Daniela Arnautu

Alte stiri de interes