Parlament, președinție

Cîțu, replici la moțiunea ”Virusul Cîțu” a PSD-ului

Moţiunea simplă, intitulată „Virusul Cîţu a infectat economia naţională„, s-a dezbătut azi la Parlament., iar ministrul de Finanțe i-a atacat dur pe inițiatorii moțiunii de cenzură, strigându-le de la pupitrul Parlamentului:

”Cât de ticăloși să fiți? Voi sunteți niște țepari, i-ați pus pe oameni să facă credite și acum le plătim noi. Este de-a dreptul mizerabil ce-au scris semnatarii moțiunii. Guvernul PNL guvernează foarte bine și semnatarii încearcă sa ne oprească. Semnatarii acestei moțiuni sunt cei care în 10 august au gazat și bătut români nevinovați. Semnatarii acestei moțiuni sunt criminali în opinia mea, acești criminali au jucat poker cu sănătatea românilor, au încercat să-l șantajeze chiar și pe președintele României cu aprobarea stării de urgență în Parlament.

Au modificat în Parlament într-un mod criminal și populist legi, dacă ar fi fost acceptate ar fi aruncat România în haos economic. Cel mai josnic este că au folosit acest virus nenorocit pentru a-și promova agenda. Cereți-vă scuze familiilor indoliate. Ar trebui să răspundeti penal toți, ați subminat ce face Guvernul prin acțiunile din Parlament. V-a căzut greu la stomac ce v-a spus președintele Klaus Iohannis, dar nu v-ați oprit din atacarea Statului Român”, și-a început Cîțu discursul.

Reproșurile opoziției

Social democrații îi reproșează lui Cîțu „lipsa unor măsuri de sprijin, eficiente pentru economie”. În moţiunea intitulată „Virusul Cîţu a infectat economia naţională”, PSD îl acuză pe ministrul finanțelor că „este mai nociv decât pandemia”.

”Mai nociv decât efectele pandemiei, mai contagios decât coronavirusul şi mai letal decât maladia COVID-19, «Virusul Cîţu» a distrus aproape complet economia naţională! După aproape două luni de stare de urgenţă, după nenumărate bâlbe, amânări şi rectificări de acte normative, ministrul Finanţelor, Florin Vasile Cîţu, s-a dovedit incapabil să vină cu măsuri de sprijin eficiente pentru economie”, se arată în textul moţiunii depuse de PSD.

”Sondajele de opinie arată că 70% din populaţie consideră că România ar fi putut evita efectele negative din economie, produse de pandemia de coronavirus, dacă Ministerul Finanţelor ar fi luat din timp măsuri eficiente pentru sprijinirea agenţilor economici. Mai simplu spus, 70% dintre români consideră că ministrul Cîţu este un dezastru pentru economie! Ce blestem pe această ţară ca, în cele mai grele momente, economia ei să fie condusă de cel mai dezastruos ministru al Finanţelor din istoria României”, mai scriu social-democraţii în moţiunea simplă în care se propune demiterea ministrului Finanţelor.

Moţiunea simplă, intitulată „Virusul Cîţu a infectat economia naţională”, a fost depusă miercurea trecută în plenul Camerei.

Rezultat moțiune simplă

Moţiunea simplă “Guvernare PNL, numele tău este austeritate”, iniţiată de 41 de senatori de la PSD, a trecut cu 59 de voturi „pro” și 56 ”contra”. Au fost și 2 abțineri.

La ieșirea din sala de vot, șeful Finanțelor a anunțat că așteaptă decizia politică a partidului (PNL) și că dacă i se va cere, va demisiona.

Alte știri de interes

Preşedintele Iohannis a promulgat legea care permite decontarea tratamentului pe toată durata vieţii victimelor de la Colectiv

Mihnea Tudor

Iohannis: Ne aflăm într-un veritabil val 2 al pandemiei. Solidaritatea, cheia care ne va ajuta să depăşim această teribilă încercare

Saghin Cristian

Iohannis: Cum credeţi că ar fi fost cu o guvernare PSD, dacă conducerea PSD-ului nu respectă cele mai elementare norme?

Mihnea Tudor

Ştefan Radu Oprea: Ion Ganea, exclus din PSD / Boicotul PNL şi USR are un singur rezultat

Saghin Cristian

Lege: Vehiculele rutiere lente vor putea fi înregistrate la RAR

Mihnea Tudor

Legea care oferă noi privilegii şi super-imunitate conducerii ASF, un singur vot împotrivă. Liber la noi abuzuri, propunerea lui Florin Roman

Mihnea Tudor

Ziua Armatei Române – Mesajul președintelui Klaus Iohannis, în contextul unui an dificil pentru România

Saghin Cristian

Nicolae Bănicioiu poate fi urmărit penal. Aviz favorabil de la Comisie

Gloria Pascu

Klaus Iohannis cere reexaminarea legii privind organizarea alegerilor parlamentare

Mihnea Tudor

Acest site folosește cookies. Nu colectăm date personale. Acceptă »