Cîțu susține că PNL nu este șantajabil și flutură steagul alb către USR PLUS: “Există o împăcare, pot să îşi retragă moţiunea şi ne putem aşeza la masă şi discutăm”

Cîțu susține că PNL nu este șantajabil și flutură steagul alb către USR PLUS: "Există o împăcare, pot să îşi retragă moţiunea şi ne putem aşeza la masă şi discutăm"
Cîțu susține că PNL nu este șantajabil și flutură steagul alb către USR PLUS: "Există o împăcare, pot să îşi retragă moţiunea şi ne putem aşeza la masă şi discutăm"

Premierul Florin Cîţu a afirmat că Partidul Naţional Liberal nu poate fi şantajat, adăugând că atunci când USR PLUS s-a aliat cu inamicul numărul 1 al liberalilor – PSD şi doreşte să dea jos Guvernul, lucrurile se complică. Totuşi, el a arătat că “există o împăcare, pot să îşi retragă moţiunea şi ne putem aşeza la masă şi discutăm”.

“Trebuie să terminăm cu ipocrizia din politică. Nu poţi să faci coaliţie în Parlamentul României cu AUR şi PSD, asta e acum majoritatea care vrea să dea un guvern jos, Guvernul PNL şi apoi să spui că revenim. Trebuie să judecăm foarte bine fiecare acţiune, PNL nu poate fi şantajat. Când te aliezi cu inamicul, duşmanul, adversarul PNL numărul 1 – PSD şi vrei să dai jos un guvern PNL, lucrurile se complică. Există cale de discuţie în continuare, se pot retrage semnăturile celor de la USR de pe această moţiune toxică în care s-au aliat cu AUR şi PSD, împreună vor să dea jos propriul Guvern”, a declarat, miercuri, Florin Cîţu.  

El a precizat că i-a “scos din ridicol” pe miniştrii USR PLUS trimiţând demisiile acestora la Palatului Cotroceni, ca să nu depună moţiune de cenzură şi ei să fie încă în Guvern. 

“Am trimis acele decizii la domnul preşedinte pentru că am vrut să îi scot eu din ridicol pe colegii de la USR, să nu aibă moţiune depusă împotriva propriilor oameni. Nu se poate ca un parlamentar să depună moţiune împotriva sa. Dragnea a făcut acest lucru, i-am scos eu din ridicol astăzi, să nu mai fie ridicoli, am acceptat demisiile şi astăzi pot să depună şi moţiune care este împotriva propriului Guvern, dar cel puţin ei nu mai sunt în Guvern. Totuşi, calea cea mai simplă era să avem acum o săptămână un nou ministru al Justiţiei, imediat rezolvam. S-a mers mai departe, nu s-a vrut, foarte bine. Au depus o moţiune cu AUR, un exerciţiu pe care nu îl înţeleg, acum fac o majoritate cu PSD. Foarte bine, înţeleg şi acest lucru. Dar există o împăcare, pot să îşi retragă moţiunea şi ne putem aşeza la masă şi discutăm”, a explicat premierul.  

El a transmis că USR poartă negocieri cu PSD şi cu AUR pentru o nouă coaliţie. “Sunt îngrijorat pentru români atunci când aducem la guvernare AUR şi PSD. Pentru că a menţine aceşti oameni la guvernare înseamnă să menţii la guvernare AUR şi PSD. Astăzi avem o coaliţie AUR-PSD-USR, o coaliţie toxică care s-a format, care vrea să îşi pună un premier nou, înţeleg că domnul Ciolacu se erijează în noul premier al coaliţiei USR-PSD-AUR, se duc negocieri pentru această majoritate. Cred că trebuie să ne răcorim cu toţii, să luăm o pauză de câteva zile, să revenim la masa discuţiilor, încă putem să discutăm de coaliţia de guvernare pe care o avem astăzi”, a mai afirmat Florin Cîţu.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

citu discutii impacare sa retrage motiunea USR PLUS
Daniela Arnautu

Alte stiri de interes