Cîțu vrea raport de la Ministerul Sănătății, cu investițiile în sistem, după cazul Colectiv

Cîțu vrea raport de la Ministerul Sănătății, cu investițiile în sistem, după cazul Colectiv
Cîțu vrea raport de la Ministerul Sănătății, cu investițiile în sistem, după cazul Colectiv

Premierul Florin Cîţu a declarat, luni, că este necesar un raport al Ministerului Sănătăţii în care să apără informaţii despre cum au fost investiţi banii în sistemul medical după cazul Colectiv.

„Aici ar trebui să ne întrebăm de ce familiile cer ca pacienţii, în special pacienţii arşi, să fie transferaţi în străinătate. Cred că este nevoie să avem un raport al Ministerului Sănătăţii să ne spună ce s-a făcut cu investiţiile care s-au făcut în sistem după cazul Colectiv, să vedem unde s-au dus aceşti bani, dacă sistemul de sănătate este mai pregătit decât atunci. Eu mă iau după ce spun familiile. Se pare că de fiecare dată, aproape, am avut şi acea problemă şi la Piatra Neamţ şi acum familiile cer ca aceste persoane care au suferit în accident să fie transferate în străinătate şi atunci ar trebui să ştim exact cum s-au cheltuit acei bani”, a afirmat Florin Cîţu, luni la Parlament.  

Chestionat ce acţiuni concrete a făcut pentru marii arşi, premierul a replicat: „Am făcut un buget. Banii au fost alocaţi”.  

Întrebat de ce a fost necesară intervenţia sa pentru transferul rănilor din incendiul de la Rafinăria Petromidia în străinătate, şeful Guvernului a precizat că a aflat în urmă cu câteva zile că familiile acestora au solicitat ca aceşti doi pacienţi să fie transferaţi peste hotare. 

„Am aflat acum câteva zile că familiile au cerut ca cei doi pacienţi să fie transferaţi în străinătate. M-am interesat ce se face pentru ca aceştia să primească cele mai bune îngrijiri medicale. Este vorba de vieţile unor oameni. Astăzi, vedem s-a terminat cu bine, oamenii sunt transferaţi. Am vrut să mă asigur că dorinţa familiilor este respectată, dacă acestea doresc să aibă cele mai bune îngrijiri. şi că cei doi pacienţi au parte de cele mai bune îngrijiri. Ceea ce contează este că acei oameni sunt transferaţi, dorinţa familiei a fost respectată”, a explicat Cîţu.  

Prim-ministrul Florin Cîţu a scris duminică pe Facebook că în urma intervenţiei sale, cei doi răniţi în incendiul de la Rafinăria Petromidia vor fi transferaţi în străinătate. Astfel, o aeronavă C-27J Spartan a Forţelor Aeriene Române i-a transportat luni la un spital din Germania pe cei doi bărbaţi care au suferit arsuri în acest incendiu.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

citu florin citu investitii ministerul sanatatii premierul florin citu raport
Daniela Arnautu

Alte stiri de interes