Ciucă dezvăluie o discuție cu stareța de la Voroneț ca să explice alianța PNL-PSD: Dumnezeu ne-a luminat mintea

Liderii PNL au opinii total opuse despre alianța cu PSD. Dacă prim-vicepreședintele liberal Rareș Bogdan spunea că războiul provocat de Putin e motivul „mariajului” cu social-democrații, președintele partidului, Nicolae Ciucă, pune decizia de a constitui Coaliția pe seama Divinității.

Acesta le-a povestit liberalilor din Republica Moldova ce i-a transmis o măicuță de la Mănăstirea Voroneț. Despre proiectul de guvernare cu PSD spune că, deși nu a crezut în el, Dumnezeu le-a luminat mintea.

“Vara trecută am fost la mănăstire la Voroneț. Nu mai fusesem demult și o așteptam pe maica stareță. La un moment dat iese o măicuță din biserică și vine direct la noi și mi se adresează exact așa cum o să vă spun acum: Domnule general, să țineți minte, la Judecata de Apoi în fața lui Dumnezeu nu veți fi întrebat despre ce ați făcut bine sau ați făcut rău. Veți fi întrebat despre ce n-ați făcut și ați fi putut să faceți. Aici este finalul nostru în fața lui Dumnezeu și în conștiința noastră despre ce-am fi putut să facem și n-am făcut și, revenind la populism și extremism, să nu ne judecăm singuri conștiința noastră când lucrurile se vor fi întâmplat deja și noi nu vom fi făcut nimic.

Probabil că toată lumea se întreabă: Dom’le, de ce ați acceptat să faceți listă comună, de ce ați acceptat să aveți o coaliție de guvernare cu Partidul Social Democrat? Răspunsul l-am dat mai devreme – pentru că am vrut să mergem în echilibru. Multă lume nu a crezut în acest proiect și sincer, este aici și Rareș Bogdan, este aici și domnul Stolojan, ne aducem aminte discuțiile, nici noi nu am crezut dar, că tot l-am invocat mai devreme pe Dumnezeu, ne-a luminat mintea”, a declarat Nicolae Ciucă în timpul unui discurs susținut în Republica Moldova.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

decizie coalitieformarea coalitieinicolae ciucanicolae ciuca divinitate
Mihnea Tudor
Mihnea Tudor este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experiență de peste 7 ani în presa, pe domenii diverse, de la politica, externe, eveniment, sport etc.

Alte stiri de interes