Ciucă vrea cât mai repede certificatul COVID-19: Dacă situaţia o va impune, vom face apel la Parlament, fie asumare

Prim-ministrul Nicolae Ciucă susține că discuţiile despre certificatul verde profesional nu au fost abandonate, toate posibilităţile fiind încă pe masă. ”Dacă situaţia o va impune, vom face apel la Parlament să intre în sesiune extraordinară şi să adoptăm, fie legea care este acum, cu amendamentele necesare, fie o asumare la nivelul Guvernului, astfel încât să putem să avem certificat COVID-19”, a declarat, joi, premierul.

”Fiecare dintre variante este pe masă”, a declarat, joi seară, la TVR 1, Nicolae Ciucă, referindu-se la certificatul verde profesional. 

Dacă situaţia o va impune, vom face apel la Parlament să intre în sesiune extraordinară şi să adoptăm, fie legea care este acum, cu amendamentele necesare, fie o asumare la nivelul Guvernului, astfel încât să putem să avem certificat COVID-19”, a adăugat premierul. 

Întrebat dacă nu vede asumarea răspunderii ca pe o capcană, astfel încât să fie singurul care decontează această decizie, premierul a afirmat: ”Dacă vom salva cât mai multe vieţi şi din această decizie vor muri cât mai puţini oameni, nu este o capcană pentru mine. Important este să prevaleze siguranţa oamenilor”.

Nicolae Ciucă a adăugat că discuţiile espre certificatul verde profesional nu au fost niciodată abandonate.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

asumare certificatcertificat covidciuca certificat covidnicolae ciuca
Cristian Saghin
Cristian Saghin este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experienta de peste 30 de ani în presa. De profesie inginer, a prins gustul presei imediat după Revoluție, trecând de la reporter... până la redactor șef... Este editorul general al site-ului stiripescurt.ro

Alte stiri de interes