CJ Prahova a inaugurat Centrul de îngrijire și asistență pentru persoane adulte cu dizabilități

Centrul Ciresarii
Centrul Ciresarii

În ultimele zile s-a cerut declanşarea unei ample activități de control în toate centrele de îngrijire şi asistenţă din România finanţate din bani publici, la nivelul tuturor instituţiilor cu atribuţii în domeniu.

Agenţia Naţională pentru Plăţi şi Inspecţie Socială (ANPIS) a început procedura legală privind retragerea acreditării pentru centrele de îngrijire şi asistenţă din spațiile în care bătrânii sunt ținuți în condiții inimaginabile, flămânzi și fără îngrijire medicală, cu răni până la os și neigienizați.

Într-un astfel de moment, CJ Prahova a anunțat inaugurarea Centrului de Îngrijire și Asistență pentru Persoane Adulte cu Dizabilități din cadrul Complexului de Servicii Comunitare ,,Cireşarii” Ploiești.

Centru de îngrijire a trecut prin ample lucrări de reparații și adaptări în perioada noiembrie 2022 – mai 2023, pentru a corespunde standardelor de calitate specifice serviciului destinat persoanelor adulte cu dizabilități.

Centrul asigură, pe o perioadă nedeterminată, servicii cuprinzătoare și de calitate înaltă, inclusiv găzduire, asistență medicală și îngrijire, recuperare și reabilitare, consiliere psihologică, oportunități de socializare și asistență paliativă. Aceste servicii vor aduce beneficii semnificative persoanelor adulte cu grad de handicap grav, accentuat sau mediu, pentru care directorul executiv al D.G.A.S.P.C. Prahova a emis decizia de internare în centru.

De la 10 iulie 2023, centrul va găzdui 23 de beneficiari transferați de la Centrul de Integrare prin Terapie Ocupațională pentru Persoane Adulte cu Handicap Urlați și 7 beneficiari de la Centrul de Recuperare și Reabilitare Neuropsihiatrică pentru Persoane Adulte cu Handicap Urlați.”, transmite CJ Prahova într-un comunicat de presă.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

centru ingrijire prahovacentrul ciresariiciresarii ploiesti
Mihnea Tudor
Mihnea Tudor este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experiență de peste 7 în presa, pe domenii diverse, de la politica, externe, eveniment, sport etc.

Alte stiri de interes