CJ Timiș: Premiu de excelență acordat de Consiliul Europei

CJ Timiș: Premiu de excelență acordat de Consiliul Europei
CJ Timiș: Premiu de excelență acordat de Consiliul Europei

În aceste zile, Consiliul Județean Timiș a primit un premiu de excelență acordat de Consiliul Europei acelor administrații publice care îndeplinesc cele 12 principii ale bunei guvernări democratice. 

Alin Nica, președintele Consiliului Județean Timiș, a declarat: ”Este prima ediție la care România a participat. Consiliul Județean Timiș a avut punctajul maxim și s-a clasat pe primul loc în țară. 

Consiliul Județean Timiș a obținut certificarea cu punctaj maxim deoarece este o instituție transparentă, eficientă, competentă și inovativă. Deși are doar o valoare simbolică, pentru noi, Eticheta Europeană pentru Excelență în Guvernare  reprezintă o încununare a eforturilor din ultimii doi ani și jumătate de a moderniza administrația publică județeană și de a o transformă într-un proiect de care suntem mândri, deopotrivă, conducerea, aparatul de specialitate și consilierii județeni.Obținerea acestui titlu a fost o muncă imensă, motiv pentru care mulțumesc tuturor celor implicați, acelora care nu s-au lăsat descurajați de toate actele solicitate, de verificările făcute sau de timpul scurt avut la dispoziție. Consiliul Județean Timiș este astăzi un etalon de excelență în România datorită activității angajaților și viziunii comune pe care o avem pentru un Timiș european.”

Liderul PNL Timiș susține că distincția obținută nu este doar un titlu abstract, deoarece această are legătură cu un management financiar serios, cu multe proiecte europene și investiții sustenabile.

Consiliul Județean Timiș a stabilit un record depășind cifra de 1 miliard de lei atrași din fonduri europene cu contracte semnate doar în ultimii doi ani, însă, ținta, susține Alin Nica, este “să închidem anul cu finanțări nerambrusabile de peste 2 miliarde lei”.

 Alin Nica este convins că, la următoarele alegeri, PNL va câștiga locul pentru Primăria Timișoarei. Potrivit acestuia, există cinci scenarii de lucru în momentul de față, care le vor asigura liberalilor fotoliul de primar al Timișoarei. Deasemenea, a anunțat că va candida pentru un nou mandat de președinte al CJ Timiș.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

Alin Nicacj timispremiu cj timis
Mihnea Tudor
Mihnea Tudor este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experiență de peste 7 ani în presa, pe domenii diverse, de la politica, externe, eveniment, sport etc.

Alte stiri de interes