Claudiu Năsui, urmărit penal, pentru fapte pe care le-a făcut cât a fost ministru al Economiei – Antena 3. Reacția fostului ministru: Minciună!

Claudiu Năsui
Claudiu Năsui

Claudiu Năsui, fostul ministru al Economiei din partea USR, este urmărit penal. Năsui este urmărit penal pentru favorizarea infractorului, ascunderea sau distrugerea de probe din anchetă şi neglijenţă în serviciu.

Claudiu Năsui a fost citat la DNA, dar el a spus că a venit în calitate de martor în dosarul măștilor vândute la suprapreț, în care mai sunt vizați șeful Romarm și fostul selecționer Victor Pițurcă.

“Domnul Năsui este vizat de o anchetă penală şi are un dosar de urmărire penală. Documentul care arată că el este subiectul unei anchete penale, că este urmărit penal pentru fapte foarte grave: ajutarea infractorului, ascunderea, distrugerea sau alterarea de probe şi neglijenţă în serviciu.

Ce ştim până în acest moment este că domnul Năsui, fost ministru al Economiei, a trimis Corpul de Control în două ocazii separate la o companie din subordine, deci nu la Romarm. Putea să îl dea afară pe Ţuţu, dar nu l-a dat. A trimis la altă companie din subordine, dar veţi vedea legătura dintre cele două dosare pentru că vorbim despre un mod de a acţiona care este dubios de similar.

Procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, având în soluţionare dosarul cu numărul de mai sus privind efectuarea urmăririi penale în cauza cu numărul de mai sus faţă de numitul Claudiu Iulius Gavril Năsui, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor prevăzute de articolele respective din Codul Penal. Ce constată? Constată că domnul acesta trimite Corpul de Control la o companie din subordine. Ce s-a întâmplat cu raportul de control pe care chiar ministrul Năsui l-a cerut?

Năsui a refuzat să îl semneze, deşi acest raport se pare că ar putea conţine informaţii foarte utile. Există un caz doi, pentru că Năsui în primul caz a acţionat aşa, când Năsui trimite Corpul de Control să verifice achiziţiile din minister. Corpul de Control raportează şi ministrul, din nou, nu semnează. A doua oară trimite Corpul de Control şi ministrul nu semnează. E un alt raport numărul 1370 din 23.02.2021 care rămâne fără semnătură şi fără răspuns din partea ministrului. De această dată, chiar în interiorul ministerului, ar fi găsit Corpul de Control probleme. Pe cine a favorizat Năsui nesemnând şi acest al doilea document?”, conform opiniilor prezentate de Mihai Gâdea, în cadrul emisiunii ”Sinteza Zilei”, de la Antena 3 CNN.

Reacția lui Claudiu Năsui:

Fostul ministru al Economieie a reacționat marți pe pagina sa de Facebook, unde a scris:

”Nu doar că nu sunt urmărit penal, sunt denunțător și martor în procese penale pentru lucrurile pe care le-am găsit în minister.

E o mare diferență.

PS: Da, voi da în judecată Antena 3.”

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

dosar romarmmasti neconformenasui urmarit penal
Felix Bradu
Felix Bradu este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experiență de peste 20 de ani în presa, pe domenii diverse, de la politica, externe, eveniment, sport etc.

Alte stiri de interes