Claudiu Târziu (AUR): ”Guvernul Ciolacu trebuie să le mulțumească celor care au ieșit azi în stradă”

Claudiu Târziu (AUR)
Claudiu Târziu (AUR)

Președintele Consiliului Național de Conducere al AUR, senatorul Claudiu Târziu, trage un semnal de alarmă după ce transportatorii și agricultorii au ieșit în stradă pe fondul scumpirii asigurărilor pentru camioane și al creșterii accizei la motorină.

”Guvernele PSD și PNL încep să deconteze lipsa de viziune și de strategii în interes național chiar din primele zile ale anului. Cred că premierul Ciolacu este uimit de mobilizarea în stradă a transportatorilor și agricultorilor, care protestează acum pe șoselele din țară, exasperați în special de scumpirea motorinei și de prețul asigurărilor pentru mijloacele lor de transport, care sunt mai mari decât în restul Europei”, afirmă Târziu.  

„Fără că AUR să fi fost implicat în vreun fel în organizarea acestor proteste, personal susțin revendicările celor ieșiți astăzi în stradă, revendicări cât se poate de justificate. Solicit prim-ministrului și celorlalți responsabili executivi să se întâlnească imediat cu reprezentanții protestatarilor și să găsească prompt soluțiile care se impun la problemele reale pe care aceștia le reclamă. Transporturile si agricultura sunt două dintre domeniile de maximă importanță ale oricărei economii. Or, nu poți guverna numai încercând să cârpești veniturile la un buget național nerealist din taxe și impozite mărite doar cu gândul la interesele tale electorale. Dimpotrivă, cu astfel de cârpeli de moment sugrumi economia națională, care a supraviețuit cu greu ultimelor trei decenii de jaf și de incompetență” – spune Claudiu Târziu.

„Nădăjduiesc că domnul Ciolacu este conștient că protestele de pe șoselele din România, cum este cel de astăzi, pot degenera dacă autoritățile responsabile se vor dovedi surde și oarbe la semnalele de alarmă din stradă. S-a întâmplat cu ani în urmă în Franța, tot din cauza scumpirii motorinei. Zilele acestea, în Germania și Olanda vedem demonstrații – deocamdată pașnice, dar ferme – ale fermierilor susținuți de companiile de transport. Deci, mare atenție!” – avertizează liderul AUR.

“Din întâlnirile foarte dese pe care le am cu românii știu că ei au ajuns la un capăt al răbdărilor. Aranjamentele și combinațiile politice minore în jurul calendarului electoral sau scenariile fanteziste despre o înaltă funcție europeană în care Klaus Iohannis ar continua să nu facă nimic pe bani publici după ce nu va mai fi președintele României nu se află pe agenda românilor. Pe agenda românilor este, întâi de toate, costul, tot mai greu de suportat, al vieții de fiecare zi. Prin protestul de azi de pe șosele, transportatorii și fermierii români își fac datoria de a încerca să-i readucă cu picioarele pe pământ pe guvernanți. Iar pentru asta, celor care au ieșit azi în stradă guvernul trebuie să le și mulțumească, nu doar să le asculte și să le rezolve necazurile” – a mai spus senatorul Claudiu Târziu.      

În această dimineață, transportatori și agricultori din toată ţara au declanșat o acţiune spontană de protest pe mai multe tronsoane rutiere, în zona Bucureştiului, dar şi în Cluj şi Buzău. Din unele judeţe, angajaţii operatorilor din transport au pornit către Capitală. Protestatarii sunt nemulţumiţi de tarifele poliţelor obligatorii de răspundere civilă şi solicită mai multe modificări legislative, inclusiv adoptarea unei legi anti-dumping.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

buget carpitclaudiu tarziuprotest agricultoriprotest transportatori
Cristian Saghin
Cristian Saghin este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experienta de peste 30 de ani în presa. De profesie inginer, a prins gustul presei imediat după Revoluție, trecând de la reporter... până la redactor șef... Este editorul general al site-ului stiripescurt.ro

Alte stiri de interes