Claudiu Târziu (AUR): Semi-aderarea la spațiul Schengen este o insultă la adresa României

Claudiu Târziu (AUR)
Claudiu Târziu (AUR)

Președintele Consiliului Național de Conducere al Alianței pentru Unirea Românilor (AUR), senatorul Claudiu Târziu, acuză în termeni duri „duplicitatea” președintelui Comisiei Europene, care a salutat aderarea parțială a României și Bulgariei la spațiul Schengen drept „un mare succes pentru ambele țări”.

„Această Ursula von der Leyen, care sub nicio formă nu trebuie să mai obțină încă un mandat la șefia Comisiei Europene, este de o ipocrizie fără margini, este vădit duplicitară. Dumneaei vorbește despre această semi-aderare ca despre un moment istoric, însă omite să menționeze un aspect esențial: de 13 ani îndeplinim criteriile tehnice de aderare, pe care Consiliul UE din decembrie le-a acceptat doar parțial – în ceea ce privește frontierele aeriene și maritime”, a declarat Claudiu Târziu.

„Am așteptat mult prea mulți ani, pentru ca, în cele din urmă, să ni se recunoască doar o parte din dreptul care ni se cuvine. Pentru transportatorii rutieri, care în continuare așteaptă zeci de ore în cozi kilometrice la granițele cu Ungaria și Bulgaria, o fi tot un moment istoric?

Doar în ultimii doi ani, industria transporturilor a pierdut 5 miliarde de euro din cauza întârzierii sine die a României la Schengen-ul terestru. Iar pierderile vor continua să crească, pe măsură ce aderarea completă ne este blocată sistematic din motive închipuite”, a mai adăugat liderul senatorilor AUR.

„Economia noastră va avea mai departe de suferit pierderi colosale, iar transportatorii vor fi în continuare umiliți și ignorați.Așadar, în ce măsură este această semi-aderare un mare succes? Nu este. Dimpotrivă, este o insultă”, a fost concluzia președintelui CNC al AUR, Claudiu Târziu.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

aderare schengenclaudiu tarziusemi aderare
Mihnea Tudor
Mihnea Tudor este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experiență de peste 7 ani în presa, pe domenii diverse, de la politica, externe, eveniment, sport etc.

Alte stiri de interes