Clinică medicală Constanţa: S-au închis Secţia Chirurgie şi Blocul operator

Clinica medicală din Constanţa Medstar General Hospital. foto: Facebook
Clinica medicală din Constanţa Medstar General Hospital. foto: Facebook

La clinica medicală din Constanţa Medstar General Hospital a apărut un focar de Covid-19, după ce nouă angajaţi şi un pacient au fost confirmaţi cu noul coronavirus, iar conducerea a transmis că sunt închise secţia de Chirurgie şi Blocul operator. Ambulatoriul de specialitate şi laboratorul de analize sunt, în continuare, funcţionale deoarece angajaţii acestora nu au intrat în contact cu personalul infectat, notează news.ro

Conducerea Medstar General Hospital a transmis, luni seară, un comunicat de presă, legat de cazurile de Covid-19 din această unitate:

“Primii angajaţi depistaţi pozitiv la virusul SARS-COV2 în urma testării RT-PCR, săptămâna trecută, au fost asistenţi medicali şi infirmiere din Secţia chirurgie şi Bloc operator. Imediat după aflarea primelor rezultate, conducerea spitalului a decis închiderea respectivelor sectoare de activitate şi aplicarea tuturor măsurilor de dezinfecţie şi asepsie recomandate, prin intermediul protocoalelor, de către Direcţia de Sănătate Publică”, se arată în comunicat.

Sursa citată precizează au fost testaţi şi ceilalţi angajaţi care în urma anchetei epidemiologice s-au încadrat în definiţia de contact direct sau contact apropiat faţă de cazurile confirmate. Conducerea Medstar General Hospital a precizat că ambulatoriul de specialitate şi laboratorul de analize nu au fost afectate.

“Ambulatoriul de specialitate şi Laboratorul de analize sunt, în continuare, funcţionale, cu aplicarea tuturor măsurilor de protecţie care se impun. Personalul acestor două structuri nu a intrat în contact direct cu angajaţii spitalului, aşa cum prevăd şi normele interne, nefiind înregistrat niciun caz suspect sau confirmat în Ambulatoriu sau laborator. În momentul de faţă, toate consultaţiile şi investigaţiile se desfăşoară conform planificărilor existente”, se mai arată în comunicat.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

focar coronavirus constanta medstar constanta medstar constanta coronavirus
Mihnea Tudor
Mihnea Tudor este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experiență de peste 7 ani în presa, pe domenii diverse, de la politica, externe, eveniment, sport etc.

Alte stiri de interes