Clinica Nera, unde a fost internat Petrică Mîţu Stoian, închisă provizoriu de DSP

Clinica Nera din judeţul Caraş-Severin, unde s-a internat pentru un tratament post-COVID interpretul de muzică populară Petrică Mîţu Stoian, care a decedat în urmă cu o săptămână, a fost închisă temporar, iar pacienţii au fost trimişi acasă. Şi inspectorii DSP au făcut verificări la această clinică, în ceea ce priveşte condiţiile igienico-sanitare.

Potrivit reprezentanţilor Clinicii Nera, aceasta nu mai funcţionează, iar toţi pacienţii care au fost internaţi aici au fost trimişi acasă.

Motivul este acela că se aşteaptă concluziile anchetei procurorilor de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Reşiţa care fac cercetări într-un dosar penal deschis în urma decesului artistului Petrică Mîţu Stoian. Cel mai probabil, clinica rămâne închisă până în 26 noiembrie, însă acest termen ar putea fi prelungit.

De asemenea, inspectorii DSP au verificat condiţiile igienico-sanitare din Clinica Nera, precum şi respectarea procedurilor înainte de efectuarea de terapii în camera hiperbară.

Atât camera hiperbară, cât şi clinica în ansambu au autorizaţie de funcţionare de la DSP, însă nu există o autorizaţie de funcţionare ca unitate medicală cu paturi, ci doar cabinet medical.

În urmă cu o săptămână, interpretul de muzică populară din Mehedinţi Petrică Mîţu Stoian a decedat, după ce fusese internat la Clinica Nera din judeţul Caraş-Severin, pentru a urma o terapie la camera hiperbară, ca urmare a infecţiei COVID-19. Din cauză că starea sa s-a înrăutăţit, artistul a fost transferat la UPU a Spitalului Judeţean Reşiţa, apoi internat la Secţia ATI, unde a decedat.

În urma decesului, Parchetul de pe lângă Judecătoria Reşiţa a deschis un dosar de cercetare penală.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

clinica mitu stoian clinica nera clinica nera inchisa
Cristian Saghin
Cristian Saghin este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experienta de peste 30 de ani în presa. De profesie inginer, a prins gustul presei imediat după Revoluție, trecând de la reporter... până la redactor șef... Este editorul general al site-ului stiripescurt.ro

Alte stiri de interes