Clint Eastwood, la 90 de ani, va produce, va regiza şi va juca într-un nou film

Clint Eastwood, în vârstă de 90 de ani, pregăteşte un nou film, “Cry Macho”, pe care îl va produce, regiza şi în care va juca.

Data începerii filmărilor sau lansarea în sălile de cinema nu au fost anunţate, dar “Eastwood a început deja să caute locuri pentru filmări”, a dezvăluit site-ul Deadline.

Eastwood, care va împlini 90 de ani în mai, este cunoscut pentru capacitatea sa de a filma rapid, adesea o singură dublă sau două pe scenă – şi încadrându-se în buget, scrie Variety, citată de news.ro.

Cry Macho – noul film

Scenariul pentru “Cry Macho”, care nu a primit încă undă verde de la Warner Bros., a fost scris de N. Richard Nash, autor al romanului cu acelaşi nume din anii 1970, cu Nick Schenk, scenarist care a lucrat deja cu Clint Eastwood la “Gran Torino” (2008) şi la “The Mule” (2018).

Filmul urmăreşte povestea unei vedete de rodeo, devenit crescător de cai, care acceptă o misiune încredinţată de un fost angajator: să meargă în Mexic pentru a-l aduce pe fiul acestuia din urmă care trăieşte cu o mamă alcoolică şi să-l readucă în Texas, de cealaltă parte a frontierei.

Potrivit presei de la Hollywood, Arnold Schwarzenegger ar fi urmat să joace rolul principal din “Cry Macho” în 2011, după mandatele sale în calitate de guvernator al Californiei, dar proiectul a fost anulat atunci.

Născut în 1930, Clint Eastwood are la activ mai mult de 50 de filme şi şi-a început cariera cu mici roluri în anii 1950 înainte de a deveni celebru.

Anul trecut, a lansat controversatul “Richard Jewell”. Lungmetrajul a fost primit divers de critică şi şi-a atras reproşuri pentru că a prezentat un jurnalist fără scrupule care schimba favoruri sexuale pe informaţii.

În anii 1960, trilogia western a lui Sergio Leone care l-a făcut celebru la nivel mondial a fost criticată pentru violenţa gratuită. Câţiva ani mai târziu, Eastwood a fost acuzat de fascism pentru rolul de poliţist-justiţiar în “Inspectorul Harry”, apoi pentru “American Sniper” în 2014.

A primit Oscarul pentru “cel mai bun regizor” şi “cel mai bun film” – “Necruţătorul” în 1993 – şi din nou aceleaşi statuete pentru “Million Dollar Baby” în 2005. A fost recompensat, de asemenea, cu Palme D’or la Festivalul de Film de la Cannes pentru întreaga carieră.

Eastwood a anunţat că nu va mai juca odată cu rolul din “Gran Torino” în 2008. Totuşi, a reapărut în faţa camerei patru ani mai târziu în “Lovitură cu efect” şi apoi în “The Mule”, 2018.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

Clint Eastwoodcry macho clint eastwoodfilm nou Clint Eastwood
Mihnea Tudor
Mihnea Tudor este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experiență de peste 7 ani în presa, pe domenii diverse, de la politica, externe, eveniment, sport etc.

Alte stiri de interes