Politica

Clotilde Armand acuză o tentativă de fraudare a votului şi publică imagini cu procese verbale care ar fi originale. Reacția lui Tudorache – VIDEO

Candidata USR PLUS pentru Primăria Sectorului 1, Clotilde Armand, acuză o tentativă de fraudare a votului şi publică imagini cu un teanc de procese verbale despre care susţine că sunt originale şi semnate. ”Tudorache şi toţi cei care au participat la această tentativă o să răspundă în faţa Justiţiei”, a afirmat Armand. Primarul Sectorului 1, Dan Tudorache, a declarat, pentru News.ro, că imaginile publicate de Clotilde Armand şi acuzaţiile care i se aduc sunt ”nişte prostii”. Poliţia Capitalei face cercetări, iar persoana care a fost văzută cu procesele în mână a fost condusă la sediul Poliţiei.

”Iată cum a folosit fostul primar al Sectorului 1 o instituţie a primăriei şi cum a încercat să modifice procesele verbale cu ajutorul angajaţilor de la Direcţia de Salubrizare. Să fie foarte clar: Tudorache şi toţi cei care au participat la această tentativă o să răspundă în faţa Justiţiei”, a scris Clotilde Armand pe Facebook.

Candidata USR PLUS a publicat un video cu un teanc de procese verbale despre care susţine că sunt originale şi semnate. În imagini se vede cum, în sediul Primăriei, sunt forţe de ordine şi mai multepersoane. 

VIDEO

Tentativa de fraudă de la Sectorul 1

Iată ce avem în sediul Direcției de Salubrizare și Investiții situat în Complexul din piața Mureș, un etaj deasupra Biroului Electoral de Sector. Procese Verbale necompletate! Așa pregăteau frauda. Și-a făcut apariția pe aici și directorul ADP S1 și nu știu ce caută el la BES. O să ne lămurească Poliția.

Publicată de Clotilde Armand pe Luni, 28 septembrie 2020

”Ce aţi văzut acolo este un teand de procese verbale cu alegerile de ieri, originale, semnate, ştampilate, luate de la Biroul Electoral de sector care este jos şi au fost aduse aici, la sediul primăriei. Sunt acum în Primăria Sectorului 1. Colegii mei, care nu aveau voie să fie în Biroul Electoral de sector au avertizat Poliţia şi Jandarmeria şi au găsit aceste procese verbale”, afirmă Clotilde Armand în clipul video.

Primarul Sectorului 1, Dan Tudorache, a respins acuzaţiile: ”Hai să fim serioşi”, a fost prima reacţie a lui Tudorache la acuzaţia că ar fi pregătit o fraudă electorală.

”Erau procese verbale care urmau să meargă în secţiile de votare. Erau copii care urmau să fie completate de reprezentanţi din secţiile de votare. Asta era tot”, a declarat el pentru News.ro.

Despre înregistrări şi cele susţinute de Clotilde Armand, el a spus că sunt ”nişte prostii”.

Daniel Tudorache a afirmat că nu a discutat cu poliţia: ”Nu, de ce? Erau copii. Aşa se dau. Înainte de a merge în secţiile de votare se dau acele copii. Punct”.

La rândul lor, reprezentaţii Poliţiei Capitalei au transmis că se fac cercetări.

”Astăzi, în jurul orei  15: 45, Secţia 4 Poliţie a fost sesizată prin sistemul 112 cu privire la faptul că un bărbat , candidat al unui partid politic  pentru funcţia de consilier,  ar fi fost văzut ieşind din clădirea unde a funcţionat un birou electoral al Sectorului 1, de către mai mulţi  reprezentanţi ai altor partide politice, având asupra sa mai multe procese verbale. Persoanele în cauză au fost identificate şi sunt conduse la sediul Secţiei 4 Poliţie pentru stabilirea situaţiei de fapt şi de drept”, a transmis Poliţia Capitalei.

Lupta pentru funcţia de primar al Sectorului 1 este strânsă.

Primarul Sectorului 1 Dan Tudorache susţine, că după terminarea numărătorii paralele, are în plus 200 de voturi faţă de candidata USR PLUS Clotilde Armand. Rezultatele parţiale provizorii centralizate la BEC până la ora 16:00 indică faptul că 33.133 voturi (39.64%), iar Clotilde Armand 34.427 voturi (41.18%). diferenţa fiind de 1.294 de voturi.
 

Alte știri de interes

Grindeanu: Salut promptitudinea Poliţiei Române. Oricine încalcă legea plăteşte, indiferent cum îl cheamă

Saghin Cristian

UDMR a depus liste complete de candidaţi pentru parlamentare în 34 de judeţe

Mihnea Tudor

Zuckerman: SUA va refuza să-l sprijine pe Iordache. Corupţia din guvernul anterior nu este acceptată

Mihnea Tudor

Daniel Ghiţă, fostul luptător K1, pe lista PSD la Camera Deputaţilor

Mihnea Tudor

Ciolacu se așteaptă la noi plecări din partid: Drumul pe care am pornit este cel corect

Gloria Pascu

Șerban Nicolae a părăsit PSD: „Este ca și cum la Mondiale în 94, România îl scotea pe Hagi”

Saghin Cristian

Oprișan, indezirabil pentru conducerea PSD. Ciolacu, tranșant

Mihnea Tudor

PMP: Troc ruşinos PSD – USR. Mai întâi Bădălău, acum Iordache, urmează Marcel Ciolacu premier susținut tot de USR

Gloria Pascu

USR atacă la CCR numirile făcute ieri la Consiliul Legislativ

Mihnea Tudor

Acest site folosește cookies. Nu colectăm date personale. Acceptă »