Clotilde Armand anunţă că va face plângere penală împotriva Romprest. Contractul de salubrizare va fi reziliat

Primarul Sectorului 1 Clotilde Armand a anunţat joi că va depune la Parchet plângere penală împotriva Romprest şi că va „înainta către Ministerul Mediului o plângere de ridicarea licenţei pentru prestatorul şantajist”. Edilul mai precizează că a început procedurile de reziliere a contractului de salubrizare cu această companie.

„Hai să vă explic cum lucrează Mafia în ajunul Crăciunului. Operatorul de servicii de salubrizare a început din nou şantajul şi de aseară nu mai ridică gunoiul stradal necontrolat. A văzut că nu le merge cu facturi ilegale date spre plată către primărie şi a decis din nou să lase gunoiul pe stradă”, a scris Clotilde Armand joi pe Facebook.

Ea a adăugat că a început acţiunea de ridicare a gunoiului stradal cu o altă firmă de salubrizare şi că nu se mai milogeşte de Romprest să îşi respecte contractul.

„Eu n-am stat să mă milogesc de acest operator să-şi respecte contractul şi am început o acţiune de ridicare a gunoiului stradal cu o altă firmă de salubrizare. Şi ce credeţi? Firma respectivă ridică gunoiul iar operatorul de servicii de salubrizare care nu-şi respectă contractul aruncă în urma lor alt gunoi. Cu alte cuvinte: acolo unde noi strângem vin alţii şi aruncă în urma noastră gunoiul. Au început să ameninţe şi muncitorii. Eu nu sunt deloc impresionată de aceste practici şi voi depune la parchet plângeri penale împotriva prestatorului de servicii de salubrizare”, a completat Armand.

Edilul Sectorului 1 a mai spus că va înainta o plângere către Ministerul Mediului de ridicare a licenţei firmei Romprest.

„Apoi, voi înainta către Ministerul Mediului o plângere de ridicarea licenţei pentru prestatorul şantajist. De asemenea, am început procedurilor de reziliere a contractului de salubrizare cu acesta. Dacă Mafia gunoaielor a ales să ne distrugă acest Crăciun eu le transmit că au ales foarte prost”, a concluzionat Clotilde Armand.

Tot în luna decembrie, Primăria Sectorului 1 a precizat că ridicarea deşeului menajer de la populaţie va rămâne în continuare gratuită, cu condiţia ca acesta să nu fie depozitat ilegal pe domeniul public.
Compania de salubritate Romprest SA, care asigură curăţenia în Sectorul 1 al Capitalei, a anunţat, în 27 noiembrie, „limitarea temporară a activităţilor din cadrul serviciului de salubrizare”, invocând faptul că, din luna iulie, firma „finanţează integral” serviciile de salubritate pentru acest sector şi a ajuns să angajeze cheltuieli suplimentare pentru a putea asigura în continuare curăţenia. Compania susţinea că nu va fi afectată activitatea de colectare a deşeurilor de la populaţie şi de la firme.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

clotilde armand gunoi sectorul 1 mafia gunoaielor romprest plangere penala
Gloria Pascu
Gloria Pascu este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, acoperind o varietate de domenii, de la politică și justiție, la actualitate, lifestyle, știri externe sau sport, cu o experinta de peste 5 ani, în branșă.

Alte stiri de interes