Clotilde Armand: Dan Tudorache autorul unui fake news de proporții. Se difuzează la tv

Clotilde Armand: Dan Tudorache autorul unui fake news de proporții. Se difuzează la tv
Clotilde Armand: Dan Tudorache autorul unui fake news de proporții. Se difuzează la tv

Reclamă electorală PSD cu un spital care NU există, difuzată de televiziuni de știri! Este o reclamă electorală realizată și plătită de Primăria Sectorului 1, în care este prezentată ca ”realizare” a primarului PSD Daniel Tudorache un spital ”construit” care există doar pe hârtie.

Reclama a fost semnalată inițial de către europarlamentarul Clotilde Armand:

”Primarul PSD se ocupă cu promovarea fake-news din banii cetățenilor. Am văzut recent la televiziunea Digi24 difuzat un spot video despre spitalul ‘construit’ de primarul pesedist în Sectorul 1. N-ar fi fost o problemă dacă acest spot video era unul de informare și nu un clip de propagandă PSD. De ce spun asta? Pentru că totul este fals în acel clip. Ne este prezentat un spital realizat în 3D (foarte bine făcut) iar textul spune că avem deja acest spital construit și totul este minunat.

Oameni buni, nu mai difuzați așa ceva. Este fake-news din banii publici. Spitalul NU EXISTĂ, NU ESTE CONSTRUIT! Este la fel de real că spitalele regionale construite de Dragnea…

În urmă cu 2 ani primarul PSD a înființat ‘Compania De Investiții și Dezvoltare în Sănătate și Domenii de Interes Public Privat’. Această companie cu un buget de 290 milioane lei avea obiectiv principal să construiască un spital. Realitatea? După 2 ani primarul a construit un spital din hârtie, o macheta. Și un spot video fals. Atât. Înțeleg că acest spot e difuzat la mai multe televiziuni”, a scris Clotilde Armand pe Facebook.

Jurnalistul Ovidiu Vanghele confirmă această situație și cere a primarul PSD să fie cercetat penal.

”Eu cred sincer că acel nemernic de primar psd de la Sectorul 1 ar trebui cercetat penal pentru nenorocită aia de manipulare cu ‘spitalul de urgență București’, o chestie făcută pe computer dar prezentată drept realitate.

Nu se poate, frate, așa ceva! Nu are voie să fie așa ceva la TV! (Acum am văzut spotul ăla nenorocit la motanieni și tremur de nervi, frate! Câtă minciună ordinară, cât cinism, câtă ticăloșie, cât fake să dai și amărâților ăstora de români mai bătrâni sau mai puțini la minte, băi, cât?! Nenorociților!)”, a scris Vanghele pe Facebook.

Spitalul “Sfântul Vasile cel Mare” există doar pe hârtie, o prezentare a viitorului spital fiind făcută pe 28 iunie de către Tudorache.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

dan tudorache reclama electorala fake reclama fake tudorache spital fake
Cristian Saghin
Cristian Saghin este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experienta de peste 30 de ani în presa. De profesie inginer, a prins gustul presei imediat după Revoluție, trecând de la reporter... până la redactor șef... Este editorul general al site-ului stiripescurt.ro

Alte stiri de interes