CM de handbal feminin, rezultatele de vineri. România a debutat cu o victorie la scor

Opt partide s-au disputat vineri, în grupele preliminare ale Campionatului Mondial de handbal feminin, din Spania. Naţionala României şi cea a Norvegiei au debutat cu victorii în grupa C.

Rezultatele complete în partidele de vineri sunt: Franţa – Angola 30-20 şi Muntenegru – Slovenia 18-28 (grupa A), Rusia – Camerun 40-18 şi Serbia – Polonia 25-21 (B), România – Iran 39-11 şi Norvegia – Kazakhstan 46-18 (C), Olanda – Puerto Rico 55-15 şi Suedia – Uzbekistan 46-15 (D).

Programul următoarelor partide în grupa C: 5 decembrie – România – Kazakhstan, Norvegia – Iran; 7 decembrie – Kazakhstan – Iran, Norvegia – România.

32 de echipe naţionale se află la start, iar primele trei clasate din grupele preliminare se vor califica în grupele principale, cu meciuri programate între 8-13 decembrie. Primele două clasate în aceste grupe se vor califica în sferturile de finală, care vor avea loc în 14-15 decembrie, iar câştigătoarele vor evolua în semifinale, în 17 decembrie.

Finalele pentru medalii sunt programate în 19 decembrie.

IHF a impus prin procolul sanitar vaccinarea anti-Covid 19 a tuturor participanţilor la competiţia din Spania.

La CM din Spania, România va fi reprezentată şi de arbitrele Cristina Năstase – Simona Stancu.

Echipa României bifează a 25-a participare la Mondiale, fiind în continuare singura reprezentativă care a participat la toate ediţiile.

La ultima ediţie a Campionatului Mondial, România s-a clasat pe locul 12. Podiumul ediţiei din 2019 a fost ocupat, în ordine, de Olanda, Spania şi Rusia.

România are în palmaresul CM patru medalii: aur (1962), argint (1973 şi 2005) şi bronz (2015).

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

cm handbal spania nationala de handbal romania - iran rezultat romania cm spania
Cristian Saghin
Cristian Saghin este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experienta de peste 30 de ani în presa. De profesie inginer, a prins gustul presei imediat după Revoluție, trecând de la reporter... până la redactor șef... Este editorul general al site-ului stiripescurt.ro

Alte stiri de interes