Sanatate

CNCAV: O femeie de 46 de ani a avut o reacţie severă, anafilactică, după prima doză de vaccin

Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV) a anunţat, luni, că o femeie de 46 de ani a avut o reacţie severă, anafilactică, la scurt timp după ce i s-a administrat prima doză de vaccin AstraZeneca, ea nefiind cunoscută cu alergii. În prezent, femeia este în stare bună, dar rămâne sub supravegherea medicilor.

Potrivit CNCAV, în 21 februarie, într-un centru de vaccinare din judeţul Olt, o femeie în vârstă de 46 de ani a dezvoltat o reacţie severă post vaccinare, de tip anafilactic.

„Aceasta s-a prezentat pentru primirea primei doze de vaccin de la AstraZeneca, iar în aproximativ 10 minute după administrarea vaccinului a dezvoltat o reacţie alergică cu criterii de şoc anafilactic. Menţionăm că pacienta nu era cunoscută cu istoric de reacţii alergice.

Personalul medical aflat în centrul de vaccinare i-a acordat de urgenţă îngrijirile medicale de specialitate, conform procedurilor existente, cu ameliorarea rapidă a stării clinice. Ulterior, a fost solicitat serviciul de urgenţă în vederea transportării acesteia la unitatea spitalicească din muncipiul Slatina pentru primirea îngrijirilor medicale suplimentare„, a arătat CNCAV.

La acest moment, starea persoanei este bună, însă va rămâne sub supraveghere medicală, conform recomandărilor de specialitate.

Comenteaza cu profilul facebook

Alte știri de interes

Un bărbat a decedat la scurt timp după vaccinarea anti-COVID cu prima doză de ser

Daniela Arnăutu

Peste 4.000 de cazuri noi de COVID și 77 de decese, în ultimele 24 de ore

Daniela Arnăutu

Novavax vrea să-și autorizeze vaccinul anti-COVID în Marea Britanie și SUA

Daniela Arnăutu

De ce nu fac medicii de familie progrămări pentru vaccinare? Explicația oficială a refuzului, dată de Federația Națională

Gloria Pascu

Doctor Musta se plânge de avalanșa cazurilor de coronavirus: “De fiecare dată când ne relaxăm se constată revigorarea infecţiei”

Daniela Arnăutu

Beatrice Mahler crede că valul 3 a început și în România: Pacienții de la ATI sunt mai tineri decât cei de anul trecut

Gloria Pascu

Acest site folosește cookies. Nu colectăm date personale. Acceptă »