CNN: Aeroport SECRET în Europa de Est, centru pentru livrarea de arme către Ucraina

CNN: Aeroport SECRET în Europa de Est, centru pentru livrarea de arme către Ucraina. Sursa foto: Pexels
CNN: Aeroport SECRET în Europa de Est, centru pentru livrarea de arme către Ucraina. Sursa foto: Pexels

CNN anunță că într-o țară de la granița de Est a NATO, există un aerodromul secret destul de aproape de granița cu Ucraina și care ar fi folosit, într-un efort multinațional, pentru a trimite mai repede arme Ucrainei, în războiul cu Rusia.

Conform sursei citate, generalul Mark Milley ar fi mers, săptămâna trecută, pe acest aerodrom, a cărui locație nu a fost dezvăluită, știindu-se că se află undeva în Europa de Est. Aerodromul ar fi devenit un centru pentru transportul de arme, conform unui înalt oficial al Departamentului Apărării din SUA, scrie CNN. Rolul este de a introduce mai rapid arme în Ucraina, pe fondul invaziei Rusiei.

În timp ce se afla pe aerodrom, general Milley a examinat activitatea de transport, conform declarației oficialului, de vineri. Locul ar fi avut, în mod obișnuit, câteva zboruri pe zi. Odată ce a devenit centru de arme pentru Ucraina, numărul de zboruri s-a ridicat la 17/zi, mai prezintă CNN.

Locația aerodromului rămâne secretă pentru a proteja transportul de arme, inclusiv rachete antiblindare, în Ucraina. Există îngrijorări, conform șefului de Stat Major, Mark Milley, că Rusia ar putea începe să vizeze aceste livrări, pe măsură ce atacul său avansează.

La această oră, se poartă negocieri Rusia – Ucraina pentru încetarea războiului. Este a treia rundă de negocieri.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

aeroport secretarme ucrainabaza natocnnlivrare armerazboi rusia
Felix Bradu
Felix Bradu este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experiență de peste 20 de ani în presa, pe domenii diverse, de la politica, externe, eveniment, sport etc.

Alte stiri de interes