Sanatate

Coadă, ca în comunism, la centrul de vaccinare de la Sfântul Pantelimon. Programarea a fost doar o iluzie

Coadă, ca în comunism, la centrul de vaccinare de la Sfântul Pantelimon. Programarea a fost doar o iluzie
Coadă, ca în comunism, la centrul de vaccinare de la Sfântul Pantelimon. Programarea a fost doar o iluzie

Ca în comunism, așa arăta coada formată miercuri dimineață în curtea Spitalului Sfântul Pantelimon, din Capitală, unde oamenii, care aveau programare, au așteptat aproape două ore, în curtea unității medicale, sosirea vaccinurilor anti-COVI, potrivit B1 TV.

Situația nu pare a fi deloc roz, în contextul întârzierilor anunțate de Pfizer și BioNTech, dar și de AstraZeneca, iar România se pregătește chiar și de un scenariu în care să se facă doar doza de rapel și să nu se mai onoreze programările pentru o perioadă. 

Medicul militar Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei naționale de vaccinare anti-COVID-19,  a recunoscut, de altfel, că avem un deficit de 117000 de doze de vaccin, pentru că România nu a primit cât a trebuit.

 „Din 28 ianuarie se reprogramează cu 10 zile toate persoanele care deservesc activități esențiale pentru doza 1 – 35.304 persoane vor fi reprogramate în ordinea programării”, a afirmat dr. Gheorghiță. Prima zi va fi 9 februarie.

„Avem un deficit de doze de 117.000. Acest deficit e generat în mare parte de faptul că în săptămâna 18 – 24 ianuarie am primit cu circa 51,3% mai puține doze decât trebuiau alocate – 93.340 de doze. Soluția noastră pentru continuarea campaniei, fără să afectăm doza de rapel sau vaccinarea celor cu boli cronice sau a celor cu vârste peste 65 de ani și a celor din centrele de medico-sociale, din centrele de dializă sau a celor nedeplasabile, va fi următoarea: din 28 ianuarie se reprogramează cu 10 zile toate persoanele care deservesc activități esențiale pentru doza 1 – 35.304 persoane vor fi reprogramate în ordinea programării din 28 ianuarie. Prima zi va fi 9 februarie. Practic, persoanele programate în intervalul 28 ianuarie – 11 februarie se translatează cu 10 zile mai târziu, din data de 8 februarie, în ordinea programării inițiale. Se menține același ritm de vaccinare pentru restul persoanelor programate – 176.861 de persoane. Se asigură doza de rapel pentru cei deja vaccinați – 441.149 de persoane. Perioada dificilă pentru noi e până pe 15 februarie”, a explicat Valeriu Gheorghiță, potrivit România TV.

Comenteaza cu profilul facebook

Alte știri de interes

Cel mai tânăr român vaccinat anti-Covid: Vreau să pot ieşi mai relaxat pe stradă şi oriunde vreau

Gloria Pascu

Managerul Spitalului Găeşti insistă pentru o cameră hiperbară: Nu mai avem locuri cu oxigen în Secţia COVID adulţi! Luni va adresa o petiţie Parchetului European

Mihnea Tudor

Primul centru de testare Covid pe un aeroport, la Otopeni

Mircea Furdu

Medicul Octavian Jurma avertizează că în 30 de zile o să avem 8000 de cazuri COVID-19 pe zi

Gloria Pascu

Plasma salvează vieți: Iată câți români au fost vindecați de COVID-19 cu plasmă convalescentă

Daniela Arnăutu

Munca de acasă: corvoadă sau redescoperirea vieții de familie? Cum sunt româncele afectate de pandemie, conform unui studiu recent

Mircea Furdu

Acest site folosește cookies. Nu colectăm date personale. Acceptă »