Coadă de TIR-uri la ieşirea din ţară spre Ungaria. Poliţia de Frontieră anunţă suplimentarea punctelor de control

Valorile de trafic pentru automarfare sunt ridicate, marţi după-amiază, la ieşirea din ţară spre Ungaria, în special la punctele de frontieră Nădlac II, Vărşand şi Petea, unde timpul de aşteptare este crescut. Poliţia de Frontieră anunţă că s-au suplimentat arterele de control deschise pentru camioane şi personalul care face verificările.

“Ca urmare a faptului că în această perioadă se constată o creştere a numărului de automarfare care se prezintă pentru a intra în Ungaria, în prezent, în punctele de trecere a frontierei de la graniţa comună, se înregistrează un timp de aşteptare ridicat pe arterele destinate acestor autovehicule, în mod special la P.T.F. Nădlac II, P.T.F. Vărşand şi P.T.F.  Petea”, a anunţat Poliţia de Frontieră, marţi.

Conform sursei citate, Inspectoratele Teritoriale al Poliţiei de Frontieră Oradea şi Sighetu Marmaţiei au luat măsuri pentru asigurarea unui control operativ şi reducerea timpului de aşteptare, fiind suplimentate personalul care face formalităţile de frontieră şi arterele de control deschise pentru acest tip de mijloace de transport.

Astfel, a fost mărit numărul arterelor de control pentru automarfare pe sensul de ieşire, atât în P.T.F. Nădlac II, cât şi în PTF Vărşand, unde se lucrează la capacitatea maximă permisă de infrastructură.

“La graniţa cu Ungaria, formalităţile de frontieră se efectuează în comun cu autorităţile ungare, sens în care Poliţia de Frontieră Română a alocat personal pentru acoperirea tuturor liniilor de control în punctele de trecere a frontierei cu Ungaria, însă numărul de artere care pot fi deschise este limitat de numărul de poliţişti repartizaţi de către Poliţia Ungară”, a arătat Poliţia de Frontieră.

Sursa citată a precizat că traficul pentru autoturisme şi mijloacele de transport persoane se desfăşoară în condiţii normale, fără a se înregistra timpi de aşteptare.

Poliţia de Frontieră recomandă şoferilor de automarfare tranzitarea tuturor punctelor de frontieră deschise tranzitului de mărfuri, astfel încât să se preîntâmpine apariţia suprasolicitărilor doar a unora dintre acestea, într-un timp foarte scurt.

De asemenea, se recomandăm consultarea aplicaţiei Trafic on-line care este disponibilă pe pagina de internet  www.politiadefrontiera.ro. Această aplicaţie on-line prezintă o medie a timpilor de aşteptare în punctele rutiere de trecere a frontierei pentru anumite intervale de timp.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

asteptare frontiera ungaria coada nadlac coada trir ungaria trafic fruntiera trafic ungaria
Mihnea Tudor
Mihnea Tudor este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experiență de peste 7 ani în presa, pe domenii diverse, de la politica, externe, eveniment, sport etc.

Alte stiri de interes